Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει σε Αλυκές, Λευκαντί κι «Αστέρια»

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΛΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν από τον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), οι τελετές - εκδηλώσεις για την έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» σε τρεις πλαζ εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων, στις Αλυκές Δροσιάς, στο Λευκαντί και στα «Αστέρια» στην πόλη της Χαλκίδας.
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ως γνωστόν διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό σήμα ποιότητας που πιστοποιεί την καθαρότητα των νερών, την οργάνωση των υποδομών της ακτής και την ασφάλεια των λουομένων μιας πλαζ. Η απονομή της πιστοποίησης έγινε τον Μάιο από την.....

Ελληνική Επιτροπή Προστασίας της Φύσης.
Με τον Δήμο Χαλκιδέων να διακρίνεται ιδιαίτερα, αφού ο αριθμός των «Γαλάζιων Σημαιών» σε πλαζ του, όλο και αυξάνεται. Για πέντε συνεχή χρόνια μοναδικός αποδέκτης ήταν οι Αλυκές Δροσιάς, από πέρυσι προστέθηκε το Λευκαντί και φέτος, για πρώτη φορά, συμπληρώθηκε τριάδα με τα «Αστέρια». Μάλιστα, τα «Αστέρια» γίνονται η πρώτη πλαζ εντός του πολεοδομικού ιστού της Χαλκίδας που πιστοποιείται με «Γαλάζια Σημαία».

Οι τελετές για την έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» συνοδεύτηκαν και από διάφορες εκδηλώσεις (πολιτιστικές, ναυταθλητικές, παιδικής δημιουργικότητας κ.α.)
Στις ΑΛΥΚΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ( το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 7μ.μ.) ακολούθησε η Γιορτή Μανιταριού, υπό την αιγίδα του Πανευβοϊκού Σύλλογου «Ο Καλός Σαμαρείτης»
Στα «ΑΣΤΕΡΙΑ» ( την Κυριακή 29 Ιουνίου, στις 7μ.μ.) προηγήθηκε ο διάπλους του Ευρίπου, από την προβλήτα του Αγίου Νικολάου απέναντι στην πλαζ, με τη συμμετοχή των ναυταθλητικών σωματείων της πόλης (ΝΟΧ, ΑΚΟΧ, ΓΑΣ Ευβοϊκός και ΙΟΧ) με τους πρωτεύσαντες του αγώνα να  αναλαμβάνουν την έπαρση των σημαιών.  Στο ΛΕΥΚΑΝΤΙ (τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 10 π.μ.) συνοδεύτηκε από οργανωμένα παιχνίδια στην παραλία και στο νερό, παρουσία ομάδας καθηγητών φυσικής αγωγής και με τη συμμετοχή παιδιών από το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» που υλοποιείται από το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας Ληλαντίων και μικρών αθλητών/-τριών του συλλόγου Λεωνίδας Βασιλικού.