Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΒ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

            Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 το απόγευμα, έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος, Συναυλία της Χορωδίας και Ορχήστρας του Λυκείου Κανήθου Χαλκίδος, στα πλαίσια των ΚΒ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, υπό την διεύθυνση του εξαιρετικού μουσικού, θεολόγου και πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Αντωνίου.
            Κατά την έναρξη της Συναυλίας, η Καθηγήτρια κ. Αμαλία Κοτσαλά – Καραγκούνη καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και τους εισήγαγε στο Πρόγραμμα της Συναυλίας, το οποίο χωριζόταν σε δύο μέρη και περιελάμβανε στο πρώτο μέρος, τραγούδια του λεγομένου «νέου κύματος» και στο δεύτερο, τραγούδια από την ...πλούσια ελληνική μας παράδοση, τα οποία  απέδωσαν εξαιρετικά και άψογα συντονισμένα τα παιδιά του Λυκείου και απέσπασαν το δίκαιο και θερμότατο χειροκρότημα του κοινού.
            Κατά την διάρκεια της συναυλίας μίλησε επίκαιρα, με θέμα «Σ’ ΑΓΑΠΩ! Μ’ ΑΓΑΠΑΣ;», ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος με αφορμή ένα σύνθημα που είδε γραμμένο σ’ ένα τοίχο της Αθήνας άντλησε το θέμα του και ανέπτυξε στο πολυπληθές κοινό, το οποίο αποτελούσαν και πολλοί νέοι άνθρωποι και παιδιά, το γεγονός της αγαπητικής παρουσίας του Θεού μέσα στον κόσμο, όπως εκδηλώνεται διαχρονικά και συνεχίζει να φανερώνεται μέσα στην καθημερινότητα των ανθρώπων, μέσα και από την «εις αλλήλους αγάπην» που οι άνθρωποι θα πρέπει να επιδεικνύουν.
            Πριν το κλείσιμο της Εκδήλωσης, ο θεολόγος καθηγητής του Σχολείου και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Γεώργιος Καραγκούνης ευχαρίστησε όλους κείνους που συνετέλεσαν στην διοργάνωση της Συναυλίας, τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία του, τον π. Αιμιλιανό Χρήστου για την πρόνοιά του να ενταχθεί στις Εκδηλώσεις των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τον ομιλητή π. Φιλόθεο, τον Δήμο Χαλκιδέων και τον ΔΟΑΠΠΕΧ για την παραχώρηση του Θεάτρου, τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Κοντογιάννη και το διδακτικό προσωπικό, τον δάσκαλο ούτι κ. Χάρη Παπανικολάου, που συμμετείχε και κυρίως τον μαέστρο κ. Γιώργο Αντωνίου, που αφιλοκερδώς και εθελοντικά, ως εξωτερικός συνεργάτης του Σχολείου, έχει αναλάβει την διδασκαλία της Χορωδίας και της Ορχήστρας.
Κλείνοντας την Εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Σχολικοί Σύμβουλοι, Κληρικοί, τοπικοί παράγοντες και πολλοί άνθρωποι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου και όλους τους συνεργάτες του γι’ αυτήν την ωραία πρωτοβουλία της εντάξεως της Συναυλίας αξιώσεων, όπως την χαρακτήρισε, στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ, τον ομιλητή π. Φιλόθεο, τον οποίον ευχαρίστησε και πατρικά συνεχάρη, τον Διευθυντή του Σχολείου και τον Σύλλογο των Καθηγητών γιατί, όπως τόνισε, φάνηκε ότι επιτελούν ουσιαστικό έργο Παιδείας και δεν μένουν στην στείρα παροχή γνώσεων, ενώ με πολύ θερμούς λόγους απένειμε την ευαρέσκειά του και τις εγκάρδιες πατρικές συγχαρητήριες ευχές του στον μαέστρο, θεολόγο, μουσικό, ιεροψάλτη και υιό ιερέως κ. Γεώργιο Αντωνίου και σε όλα τα παιδιά της Χορωδίας και Ορχήστρας του Λυκείου Κανήθου, τα οποία, όπως είπε γέμισαν τις καρδιές όλων με χαρά, ελπίδα και πολλή αγάπη.