Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Από το 1988 μέχρι σήμερα έχουν χαθεί χιλιάδες ζωές από το AIDS, μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία.
Τα στατιστικά στοιχεία του παγκοσμίου οργανισμού UNAIDS είναι παρήγορα και αισιόδοξα, καθώς τα θανατηφόρα κρούσματα παρουσιάζουν μικρή ....
πτώση τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα παρατηρείται μείωση των περιστατικών HIV λοίμωξης το πρώτο δεκάμηνο του 2014.

Παρόλα αυτά στη χώρα μας μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2014 είχαν καταγραφεί 14.288 περιστατικά HIV λοίμωξης (!) , εκ των οποίων 2.471 κατέληξαν , αριθμός που παραμένει σοκαριστικά μεγάλος. 
Θεωρητικά μπορούμε να αναφέρουμε μια πλειάδα μέτρων τα οποία θα πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS από την πολιτεία και τις διάφορες οργανώσεις.

Στην πράξη και ουσιαστικά , καθένας από εμάς μπορεί να παλέψει με το δικό του τρόπο, ώστε να ενημερώνονται οι νέοι που βρίσκονται στην οικογένεια, στη γειτονιά, στην πόλη μας, να μην στοχοποιείται ο πληθυσμός που νοσεί και να λαμβάνει έγκαιρη ιατρική και ψυχολογική βοήθεια .