Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
     
      Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τους διδασκάλους και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδος. Κατά την επίσκεψη του επικοινώνησε με το διευθυντή και τους διδασκάλους, με τους οποίους συζήτησε για πνευματικά ζητήματα και θέματα καθημερινών αντιξοοτήτων εντός και εκτός σχολείου. Αργότερα συνάντησε τους μικρούς μαθητές οι οποίοι του επεφύλασσαν θερμότατη υποδοχή και...
του προσέφεραν δώρα κατασκευασμένα από τους ίδιους. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για το  μεγάλο και σημαντικό γεγονός της γέννησης του Χριστού και τη σημασία του για μας τους ανθρώπους. Στο τέλος, οι μαθητές είπαν τα κάλαντα και άλλα επίκαιρα τραγούδια στο Σεβασμιώτατο και αυτός, ως αντιπροσφορά ευλογίας, διένειμε σε όλους μικρές εικόνες της Γέννησης του Κυρίου μας.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδος, όπου συνάντησε καθηγητές και μαθητές και επικοινώνησε μαζί τους απαντώντας σε απορίες των μαθητών γύρω από την πνευματική και λατρευτική ζωή των Χριστιανών. οι μαθητές κατέθεσαν εύστοχες ερωτήσεις με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον, αφού παρέμειναν στο σχολείο και μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε προς όλους ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης.
Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κανήθου Χαλκίδος, όπου τον υποδέχτηκε ο διευθυντής και οι διδάσκαλοι. Όταν αργότερα συνάντησε τους μαθητές συνομίλησε μαζί τους για την αξία της αγάπης, την σπουδαιότητα της παιδικής αθωότητας και τη σημασία της συγκατάβασης του Θεού προς τους ανθρώπους αναλύοντας τους τα γεγονότα της γέννησης του Χριστού. Έπειτα οι ενθουσιασμένοι μαθητές έψαλλαν τα κάλαντα και το απολυτίκιο της εορτής των Χριστουγέννων. Ο Σεβασμιώτατος, πριν την αναχώρησή του από το σχολείο επισκέφθηκε και αγόρασε εἰδη από το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ των μαθητών.
Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε επίσκεψη στο 24ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδος, είχε σύντομη επικοινωνία με όλους τους μαθητές, οι οποίοι του έψαλλαν τα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια. Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον διδάσκαλο της Στ΄ τάξης, συνάντησε τους μαθητές της τάξης και απάντησε σε ποικίλες ερωτήσεις τους στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών. Πριν αναχωρήσει από το σχολείο, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους μικρές εικόνες της γεννήσεως του Κυρίου μας, γλυκίσματα και έκδηλα ενθουσιασμένος έλαβε ως δώρο, όμορφες χειροτεχνίες των μαθητών.