Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη, εστάλη στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού της Κεντρικής Υπηρεσίας των ΕΛΤΑ πρόταση για έκδοση γραμματοσήμων , με αφορμή τη συμπλήρωση το 2016, 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη (384-323 π.Χ.) και την ανακήρυξη του έτους ως “Έτος Αριστοτέλη”.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος πρότεινε την έκδοση....
μιας σειράς αναμνηστικών γραμματοσήμων τα οποία θα απεικονίζουν την προτομή του Αριστοτέλη έμπροσθεν του Δημαρχιακού Μεγάρου στην παραλία της Χαλκίδας με αναφορά στην πόλη μας, η οποία υπήρξε πατρίδα της μητέρας του, Φαιστιάδας και τόπος των τελευταίων χρόνων της ζωής του φιλοσόφου .

Η πρόταση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής της πόλης μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και παράλληλα τιμητικής αναφοράς στη ζωή και το έργο του Αριστοτέλη.
Στην απαντητική επιστολή της προς τον Δήμο Χαλκιδέων η Διεύθυνση Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ (την οποία σας επισυνάπτουμε) θεωρώντας την ανωτέρω πρόταση, ως άκρως ενδιαφέρουσα προχώρησε σε καταχώρηση του αιτήματος στον σχετικό Πίνακα προτεινόμενων εκδόσεων.


Για το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Χαλκιδέων