Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ)

Θέση για τα επεισόδια που συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), με αφορμή τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, αλλά και σε εκείνο της Football League ανάμεσα στη Λάρισα και τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Αλκαζάρ».
Το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών πολύ σωστά επικαλείται τον… κατήφορο του προϊόντος και ότι μόνο από σύμπτωση δεν θρηνούμε νεκρούς και σίγουρα θα έπρεπε να είχε παρέμβει πολύ νωρίτερα. Ειδικά όταν ξέσπασαν τα σκάνδαλα των «στημένων» που προκαλούν την φίλαθλη κοινή γνώμη και όχι μόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Το πλέον δυσάρεστο για το ποδόσφαιρο μας δεν είναι ότι τα επεισόδια στα γήπεδα συνεχίζονται με αμείωτη και μάλλον αυξανόμενη ένταση, αλλά, ότι ΟΛΟΙ πλέον ....

συμφωνούμε ότι ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
Όσα έγιναν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού αλλά και κατά δεύτερο λόγο στην αναμέτρηση Λάρισας-Ολυμπιακού Βόλου, απλώς επιβεβαίωσαν όσα γνωρίζουμε και καταγγέλλουμε, δίχως να ανταποκρίνεται κανείς.
Μόνο από σύμπτωση δεν θρηνούμε νεκρούς σήμερα.
Φωτοβολίδες στα τυφλά, ευθεία απειλή της σωματικής ακεραιότητας συναδέλφων μας αλλά και παραγόντων, ψυχολογική και λεκτική βία.
Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο.
Και δεν παίζουν ρόλο τα χρώματα.
Χθες τα είδαμε αλλού, σήμερα αλλού, αύριο αλλού.
Στα γήπεδα μας, η κατάσταση έχει ξεφύγει απο τα όρια.
Θέλετε κι άλλους νεκρούς για να ησυχάσετε;
Αυτός είναι ο στόχος;
Δε φθάνει το αίμα που έχει ήδη κυλήσει στα γήπεδα;
Η νίκη δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο.
Κι αυτό ας το καταλάβουν όλοι.
Οχι μόνο οι οπαδοί και οι παράγοντες αλλά και οι προπονητές που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, έστω δίχως να είναι αυτή η πρόθεση τους.
Μπράβο στον Γιάννη Αναστασίου για τη δήλωση του.
Όμως, δεν αρκεί.
Η γάγγραινα της βίας, ενισχυμένη από τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, απλώνεται πια παντού.
Από τη Σούπερ Λιγκ μέχρι και τις τοπικές κατηγορίες. Και η ανάγκη για λήψη ουσιαστικών μέτρων και επιβολή των κατάλληλων ποινών είναι επιβεβλημένη.
Εμείς ως Π.Σ.Α.Π., αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Οποιο είναι αυτό. Απευθύναμε πρόσκληση για συνάντηση και συνεργασία στους φορείς του ποδοσφαίρου και στην Πολιτεία, μετά απο τη δολοφονική επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο. Είμαστε εδώ με τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας και περιμένουμε….
Βεβαίως, ζητάμε, πάντα, απο τους ποδοσφαιριστές να προσέχουν τις αντιδράσεις τους, να μην προκαλούν, να αποφεύγουν τις ακρότητες, να μην απαντούν ακόμα και όταν είναι στο στόχαστρο, να κρατούν τη ψυχραιμία τους, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.
Oποιος ποδοσφαιριστής έχει αρνητική συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο και θεωρηθεί ότι φανατίζει, να τιμωρηθεί.
Αλλά, αφήστε μας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να παίξουμε μπάλα.
Εμείς ζούμε απο και για το παιχνίδι μας, που δυστυχώς γίνεται πεδίο προσωπικών και άλλων αντιπαραθέσεων.
Ομως, ποιός θα προστατέψει τις ζωές των ποδοσφαιριστών και όλων των συντελεστών του παιχνιδιού μας;»