Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Κ. Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε και βουλευτή του κόμματος πραγματοποίησε περιοδεία στην ΚΥΜΗ και  επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. 
Στο  ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και το  σωματείο το οποίο ενημέρωσε ουσιαστικά το κλιμάκιο του ΚΚΕ και έθεσε τα αιτήματα των εργαζομένων αναφέροντας ότι η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ που παραμένει εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ  παράγει  αλεξίσφαιρα γιλέκα , κράνη , ....
στολές για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας , ακόμα και ειδικές στολές αντιμετώπισης χημικού , βιολογικού πολέμου  και επιβάλλεται να λειτουργήσει με ευθύνη του Υπουργείου Αμυνας. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επίσης ότι είναι ανασφάλιστοι από το 2013.    
Ο Γ.Μαρίνος ανέφερε ότι το ΚΚΕ σταθερά όλα τα χρόνια είναι στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει τα αιτήματα τους με πλήθος παρεμβάσεων στη βουλή, στις κυβερνήσεις  και στο αρμόδιο υπουργείο, απαιτεί την άμεση λειτουργία του εργοστασίου που είναι σημαντική μονάδα στον κλάδο της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας και βρίσκεται σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία η οποία  φτάσει στο 80%. 
Ο Γ.Μαρίνος τόνισε επίσης ότι απαιτεί την άμεση ασφάλιση των εργαζομένων και δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την λειτουργία του εργοστασίου. 
Στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με το σωματείο και συζήτησε με τους εργαζόμενους, ενημερώθηκε για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό , οδηγούς και μαγείρους. 
Ο  Γ,Μαρίνος καυτηρίασε την πολιτική της υποχρηματοδότησης,  εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης της υγείας της και δήλωσε ότι όπως και πριν το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και θα δυναμώσει την πάλη του για αποκλειστικά δημόσιο –δωρεάν σύστημα υγείας, επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και άμεση κάλυψη  κάλυψη των ελλείψεων του νοσοκομείου και τις επόμενες μέρες θα παρέμβει στην βουλή και στο υπουργείο Υγείας.