Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Μήνυμα Δημάρχου



                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τόνισε :
      “Πέρασαν 125 χρόνια από την πρώτη μεγάλη “επανάσταση” των εργαζομένων, που ξεσηκώθηκαν σε όλο τον κόσμο για να ζητήσουν τα αυτονόητα: σεβασμό στον άνθρωπο, δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αγώνες που βάφτηκαν με αίμα και δικαιώματα που κατακτήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων, με ενότητα και σύμπνοια...
του συνδικαλιστικού κινήματος. Διεκδικήσεις δεκαετιών που έγραψαν ιστορία, για να θυμίζουν, να εμπνέουν και να κατευθύνουν όλες τις γενιές των εργαζομένων.
       Τα τελευταία χρόνια με την ανεργία να διογκώνεται και την οικονομική εξαθλίωση να καταγράφει ανησυχητικά ποσοστά, οι εργαζόμενοι διεκδικούν, όχι πλέον εργασιακά δικαιώματα, αλλά το δικαίωμα στην εργασία.  Στις σημερινές συνθήκες, θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την ενότητα της εργατικής τάξης , την απεξάρτηση του συνδικαλιστικού κινήματος από κομματικές διαφορές και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων .
      Η φετινή Πρωτομαγιά, ας αποτελέσει επέτειο μνήμης, παγκόσμια διαμαρτυρία, μαζική φωνή των λαών απέναντι στην ανθρωπιστική – εργατική κρίση .


      Η Πρωτομαγιά είναι αργία , επειδή είναι και πρέπει να παραμείνει ημέρα απεργίας”


Δήμαρχος Χαλκιδέων
Χρήστος Δ. Παγώνης