Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Εργατική Πρωτομαγιά στο Αλιβέρι.

Η 1η Μάη ημέρα που έχει μείνει στην Ιστορία για τους σκληρούς, στο αίμα πνιγμένους, εργατικούς αγώνες τιμήθηκε από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ της περιοχής του Αλιβερίου. Σε πείσμα των καιρών εργάτες, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες διαδήλωσαν ενάντια στη πολιτική που συνεχίζει, και με τη νέα κυβέρνηση, να καταδικάζει το λαό στην ανέχεια.      Η κεντρική ομιλία έγινε από το Γιάννη Θαλασσινό πρόεδρο του Σωματείου Μετάλλου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του...
σωματείου των Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας ο Μήτσος Πηλιχός και ο Γιώργος Παπαρήγας από το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγροτών Κύμης - Αλιβερίου.Ακολούθησε δυναμική πορεία με παλμό στους δρόμους της πόλης. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “Κόκκινη Πρωτομαγιά- Πρωτοπόρα εργατιά” και  “Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά- εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.”
    Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μπροστά από το άγαλμα του Λιγνιτωρύχου όπου οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν στεφάνι προς τιμήν των αγωνιστών της πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας μας, της εργατικής.