Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού άρχισαν, τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, οι Εκδηλώσεις για την Εορτή των Τοπικών Αγίων της Εύβοιας και των Νήσων των Βορείων Σποράδων, στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους στη Χαλκίδα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Την Δευτέρα το απόγευμα έλαβε χώρα η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων κάποιων εκ των Ευβοέων Αγίων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και στη συνέχεια ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με.... τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των ευσεβών χριστιανών, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε θαυμασιώτατα Χορός Ιεροψαλτών από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Οι Εκδηλώσει για την εορτή των Ευβοέων Αγίων θα κορυφωθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα προσέλθουν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, ώστε το Σάββατο 2 Μαΐου το απόγευμα στις 7:00 μ.μ., να τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο και την Κυριακή 3 Μαΐου το πρωί στις 6:45 π.μ., ν’ αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου, στις 7:30 π.μ. να λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία και ν’ ακολουθήσει το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.