Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και 3 χρόνια έχουμε ιδρύσει επιχειρησιακό σωματείο στις επιχειρήσεις ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ, ΑΛΚΟΤ (ΟΜΙΛΟΣ ΖΟΥΡΑ). Όταν ξεκινήσαμε οι οφειλές άγγιζαν τους 6 μήνες ενώ καθημερινά αντιμετωπίζαμε την καταπάτηση πολλών ακόμα δικαιωμάτων.
 Με οργανωτή το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, συχνές Γενικές Συνελεύσεις και Συνελεύσεις τμημάτων έχουν ανακληθεί απολύσεις, σταμάτησε εργολάβος και οι συνάδελφοι προσλήφθηκαν στην εταιρία, έχουν συμφωνηθεί παροχές σε είδος, έχουν βελτιωθεί συνθήκες εργασίας. Έχουμε καταθέσει επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που...
προβλέπει αυξήσεις 5% + 5%.
Η οφειλή των δεδουλευμένων είχε φτάσει από τους 6 μήνες στον 1.


Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται και πάλι η απληρωσιά. Δεν έχει πληρωθεί ο Μάρτιος και ο Απρίλιος ενώ έπρεπε να πληρώνεται ο Μάιος. Για την καταβολή των δεδουλευμένων έχουμε ξεκινήσει κινητοποιήσεις εδώ και 10 ημέρες, από 25 Μαΐου μέχρι και 30 Μαΐου με 2ωρες στάσεις εργασίας και από την περασμένη Δευτέρα 1 Ιούνιου με 4ωρες στάσεις εργασίας μέχρι και σήμερα. Οι στάσεις εργασίας πιέζουν την εταιρία, εν μέρει όμως οι ανάγκες καλύπτονται από τη Βόρεια Ελλάδα όπου οι συνάδελφοι δεν έχουν οργανωθεί και φυσικά δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Συνάδελφοι στη Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη. Γραφτείτε στο σωματείο για να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τον αγώνα μας. Όταν είμαστε ανοργάνωτοι θα μας παίζουν μπαλάκι. Θα στέλνουν παραγωγή πάνω όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις κάτω, πιθανά στους συναδέλφους πάνω στο τέλος του μήνα θα μένει και κάτι περισσότερο στην τσέπη από υπερωρίες κτλ, αλλά μετά θα χάσουμε όλοι. Να γνωρίζετε ότι η εταιρία συμφώνησε να υπογράψει την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τον όρο να εξαιρέσουμε τους εργαζόμενους στη Β. Ελλάδα κάτι που με ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης αρνηθήκαμε.

Είναι μεγάλο ψέμα αυτό το οποίο ακούγετε ότι αν κλείσει η εταιρία θα φταίνε οι κινητοποιήσεις. Οι επιχειρήσεις ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με τα σχέδια που κάνουν οι επιχειρηματίες. Κανένας εργαζόμενος δεν θέλει να κλείσει η επιχείρηση που δουλεύει. Την ίδια στιγμή όμως δουλεύουμε για να ζήσουμε και όχι για να έχουμε απλήρωτα ΔΕΗ – τηλέφωνο, να χρωστάμε νοίκια, να μην μπορούμε να πάμε μια βόλτα τα παιδιά μας κτλ. Εμείς δεν έχουμε καταθέσεις, από τη δουλειά περιμένουμε να ζήσουμε. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να υπογραφεί η επιχειρησιακή ΣΣΕ.

Καλούμε όλο τον κλάδο και όλη την εργατική τάξη να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους, όλοι για έναν και ένας για όλους. Καλούμε τους συναδέλφους στις άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις να πάρουν αποφάσεις και να αρνηθούν να βγάλουν παραγωγή για λογαριασμό του ομίλου ΖΟΥΡΑ όταν έχουμε κινητοποιήσεις. Θυμίζουμε ότι το ίδιο κάναμε όταν σε απεργία στη ΒΟΚΤΑΣ – ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΕΠΕ έστειλαν την παραγωγή στο δικό μας εργασιακό χώρο. Με κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου, η συνέλευση τμήματος πήρε ομόφωνη απόφαση ότι δεν εκτελούμε.

Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή που ζούμε με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Αυτό σημαίνει πρώτα και κύρια να μη συμφωνήσει κανείς στη σφαγή των δικαιωμάτων του γιατί δεν κάνει απλά ζημιά στον ίδιο αλλά σε όλους μας. Στις συναντήσεις με την εταιρία μόνιμο επιχείρημα είναι ότι σε όλες τις άλλες ομοειδείς εταιρίες έχουν γίνει μειώσεις, είναι απλήρωτοι κτλ.

Οργάνωση στην επιχείρηση, τον όμιλο, τον κλάδο, σε όλη την εργατική τάξη και το λαό. Μόνο έτσι θα βάλουμε φρένο στα όσα γίνονται μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και στην επίθεση που ζούμε καθημερινά από εργοδοσία – κυβερνήσεις – ΕΕ. Μόνο έτσι θα απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλ. αγοράς στη Χαλκίδα 19:30 με άλλους εργαζόμενους και το λαό.