Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΛΑΜΠΡΟΣ, Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Φ.Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος, η Πολιούχος Χαλκίδας, Αγία Παρασκευή.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παραλία, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015, το βράδυ, προκειμένου να παρακολουθήσει την λιτανεία της Ιεράς εικόνας, την οποία συνόδευσαν πέραν των αρχών της πόλης και του νομού μας, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χαλκίδας και των τοπικών συλλόγων και η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» Κέρκυρας, η οποία τίμησε με την παρουσία και τη συμμετοχή της τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» απεδέχθη την πρόσκληση που της απηύθυναν η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ και με....
ένα τμήμα 90 ατόμων βρέθηκε στη Χαλκίδα, για το εορταστικό διήμερο 25 και 26 Ιουλίου.
Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, η Φ.Ε. «Μάντζαρος», επεφύλαξε μια μουσική έκπληξη στον κόσμο που βρισκόταν στην παραλία, μετά το πέρας της λειτουργίας στον Ι.Ναό της Πολιούχου.
Με παρέλαση πέρασε την παραλία και στο στρογγυλό, τα μουσικά τμήματά της, κρουστά και πνευστά, έκαναν μια μικρή επίδειξη, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Μάλλιου, που «βούλιαξε» από τον κόσμο, δόθηκε μια μεγάλη εορταστική συναυλία από την Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.
Τη συναυλία παρακολούθησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκίδας, Χρήστος Παγώνης, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκπρόσωποι φορέων.
Επίσης, στη Χαλκίδα βρέθηκε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Φ.Ε., κ.Ιωάννης Τριβυζάς, ο οποίος αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα και τιμητικές πλακέτες με τον κ.Φάνη Σπανό και την κ.Λίλιαν Ζλακώνη.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, πως πρώτη φορά, η Π.Ε. Εύβοιας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ συνεργάζονται σε διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η αφορμή που τους δόθηκε, ήταν ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής, που αποτελεί και την αρχή μιας συνεργασίας και για άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικές και αθλητικές, στο άμεσο μέλλον.

Σίγουρα, το αποτέλεσμα των εκδηλώσεων του διημέρου, και της χθεσινής συναυλίας, αποζημίωσε τους διοργανωτές, ενώ και η Φ.Ε. «Μάντζαρος» Κέρκυρας, ευχαρίστησαν θερμά για την ζεστή και άψογη φιλοξενία.