Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση Παλαιού Ξενώνα Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννη Ρώσσου σε Μουσειακό Χώρο Μικρασιατικού Πολιτισμού», προϋπολογισμού 1.200.000,000 ευρώ


Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση Παλαιού Ξενώνα Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννη Ρώσσου σε Μουσειακό Χώρο ...
Μικρασιατικού Πολιτισμού», που θα υλοποιηθεί στο Προκόπι Ευβοίας, με προϋπολογισμό 1.200.000,000 ευρώ.   
Το εν λόγω έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.
Μέσω αυτού, θα διαμορφωθεί το διώροφο κτίριο του Παλαιού Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου σε Μουσειακό Χώρο Μικρασιατικού Πολιτισμού, ο οποίος και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ιστορική μνήμη και την αξιοποίηση σημαντικών κειμηλίων εκκλησιαστικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωράει συστηματικά στην υλοποίηση έργων που προωθούν τον πολιτισμό και συμβάλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με την πεποίθηση ότι τόσο ο πολιτισμός, όσο και ο ιστορικός και θρησκευτικός τουρισμός αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο μας, ακόμα και σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, προχωράμε μπροστά σε συνεργασία με την Εκκλησία και τους κατά τόπους φορείς, ενισχύοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής της Στερεάς Ελλάδας.