Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΓΟΝΙΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση παραμένει εκρηκτική.

Στην Εύβοια κόμα υπάρχουν 222  κενά  στα σχολεία της πρωτοβάθμιας  και 132  κενά στη δευτεροβάθμια. Σε πολλά σχολεία ώρες διδασκαλίας που θα  κάλυπταν  πλήρες ωράριο άνεργου συναδέλφου, καλύφθηκαν με υπερωρίες συναδέλφων, κάτω και από την πιεστική προσπάθεια των διευθυντών να καλύψουν τα κενά του προγράμματος για να αποδείξουν ....
ότι το σχολείο λειτουργεί κανονικά,όταν οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο καιχιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι πότε και πού θα διοριστούν!
 Πολλές λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση,γιατί δε λειτουργούν υποστηρικτικές δομές (ειδικά σχολεία, ολοήμερα, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία...)! Τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια , τα σχολεία δεν χρηματοδοτούνται και οι γονείς θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο…

 Βιώνουμε από τις πιο δύσκολες χρονιές που έχουν γνωρίσει οι εργαζόμενοι από τη μεταπολίτευση και  μετά. Κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), Ε.Ε & Δ.Ν.Τ. με τη συνδρομή και την ψήφιση τριών μνημονίων καταργούν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κερδήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια. Στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που βασανίζει το λαό, που ρημάζει τα σχολεία, που στερεί τη μόρφωση των φτωχών λαϊκών οικογενειών μόνο και μόνο για να σωθούν οι κεφαλαιοκράτες  τους οποίους υπηρετούν πιστά .

Έπρεπε ήδη να είχαν ξεσηκωθεί όλοι. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, σε κοινή δράση με το εργατικό λαϊκό κίνημα για να εμποδίσουμε και να αντιπαλέψουμε την εφαρμογή όλων των σφαγιαστικών μέτρων (νέο μισθολόγιο-νέες μειώσεις μισθών,νέοι έμμεσοι και άμεσοι φόροι,σφαγή στις συντάξεις και νέο εξοντωτικό ασφαλιστικό, δραματικές περικοπές στην δημόσια υγεία που επηρεάζουν άμεσα την επιβίωση μας)

 Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα  και συνεχίζουμε.. Τέτοιες ώρες δεν θα αφήσουμε το λαό και τους εκπαιδευτικούς , στην απογοήτευση ,στο φόβο στην υποταγή.

Πρέπει να παραμεριστεί ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός που όλα τα χρόνια στήριζε τις κυβερνήσεις και τα μνημόνια τους ,που άφησε απροετοίμαστο το κίνημα και επιδίωξε  και επιδιώκει να το εντάξει στη λογική της κυβερνητικής διαχείρισης μέσα στην ΕΕ και τη βαρβαρότητά της.

 Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!

Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, κάλεσμα προς όλα τα σωματεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουμε σε δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 22 Οκτώβρη 2015, σε κάθε πόλη.
 Να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη! 
Ας το πάρουμε απόφαση. 
Όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει στον21οαιώνα.