Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη - Προϊστάμενο Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ναό Ι. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Ιωάννης Μπαραμπούτης και ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία.
Μετά την ανάγνωση των διατεταγμένων καινοδιαθηκικών περικοπών, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, αναλύοντας το....
περιεχόμενο του Ευαγγελικού αναγνώσματος (Λουκ. 6, 31-36), τονίζοντας πως η χριστιανική κοινωνική συμπεριφορά είναι αυτή, που ο Ίδιος ο Χριστός μας υποδεικνύει: «Γίνεσθε ουν οικτίρμονες, καθώς και ο πατήρ υμών οικτίρμων εστί.»
Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε το πολυπληθές εκκλησίασμα για την επίσημη έναρξη της κατηχητικής δράσης της Εκκλησίας για την περίοδο 2015-2016 και τόνισε με έμφαση πως το έργο της κατήχησης δεν είναι για τους Χριστιανούς μια ακόμη δραστηριότητα, αλλά ανάγκη και ιδιαίτερα για τα παιδιά, στα οποία η Εκκλησία, παραδοσιακά, παρέχει τον καταρτισμό εξ απαλών ονύχων.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στο 40νθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Ανδρέα Μαυραγάνη, ενώ μετά την Θεία Λειτουργία είχε την ευκαιρία της επικοινωνίας με πολλούς ενορίτες και την ευλογημένη οικογένεια του καλού Εφημερίου της Ενορίας, Πρεσβ. Ιωάννου Μπαραμπούτη.