Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας και με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλκιδέων υπενθυμίζει :
Απαγορεύεται η ρίψη χαρτιών, πακέτων, μπουκαλιών, μικροσυσκευασιών και γενικά αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, πεζοδρόμια και κατά μήκος των οδών) από πεζούς ή οδηγούς...

οχημάτων. Τα ανωτέρω αντικείμενα πρέπει να ρίπτονται στα ειδικά καλάθια ή τους κάδους απορριμμάτων που έχει τοποθετήσει η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου.
Αντίστοιχα, οι συνοδοί κατοικίδιων ζώων οφείλουν να μεριμνούν για τον καθαρισμό των περιττωμάτων στους κοινόχρηστους χώρους.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Β. Τουχτίδη, “λιγότερα απορρίμματα στους δρόμους και τις πλατείες, σημαίνουν όμορφες γειτονιές, προσβάσιμοι πεζόδρομοι, ελκυστικοί χώροι για τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας. Οι εργαζόμενοι της Δ/νσης Καθαριότητας παλεύουν καθημερινά, κάτω από δύσκολες συνθήκες για την απομάκρυνση τόνων απορριμμάτων. Η συνεργασία των πολιτών και η τήρηση των κανόνων καθαριότητας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον βοηθητικό μοχλό για την πόλη που όλοι απαιτούμε”.