Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων αγοραπωλησίας, οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή 20/11/2015 η απόκτηση από τον Δήμο Χαλκιδέων του διατηρητέου κτιρίου “Αρχοντικό Ρενιέρη”, που βρίσκεται στην περιοχή της Σουβάλας στη Χαλκίδα, επί της οδού Μιαούλη 5.
Σημειώνουμε ότι η αγορά του ακινήτου, έναντι του ποσού των 318.158,93 €, έγινε μέσω του προγράμματος “Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων”, του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με χρηματοδότηση 100%, που....

διεκδίκησε και εξασφάλισε ο Δήμος Χαλκιδέων.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης, με τη συγκεκριμένη αγορά,  όχι μόνο δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο Δήμος Χαλκιδέων, αλλά σώζεται ένα ένα σημαντικό κτίσμα της Χαλκίδας, δείγμα αστικής έπαυλης των αρχών του 19ου αιώνα, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Επεσήμανε ακόμη ότι ήδη γίνονται ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για ένταξη του αποκτηθέντος κτιρίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκατάστασης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.
Τα συμβόλαια υπέγραψαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και οι κληρονόμοι του Ευάγγελου Ρενιέρη, παρουσία της συμβολαιογράφου Χ. Καραμιχαήλ , της νομικής συμβούλου του Δήμου Ε. Τζοβλά και του Δ/ντη Προγραμματισμού του Δήμου Χαλκιδέων, μηχανικού Κ. Κεράτσα.