Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)


Απεργούμε από τις 14 Νοεμβρίου 2015 με απόφαση της Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έγινε τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας. Η απόφασή μας αυτή ήρθε μετά από πολλές δεσμεύσεις της εργοδοσίας που δεν τηρήθηκαν, ότι θα ικανοποιήσει κάποια αιτήματα.

Διεκδικούμε:

1.      Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και επίδομα αδείας 2015.

2.      Να ανακληθούν οι απολύσεις.

3.      Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας για ...
να μη δουλεύουμε με το ΧΑΡΟ πάνω από τα κεφάλια μας.

4.      Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.

5.      Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

6.      Επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων στο τμήμα του σφαγείου και ικανοποίηση των ιδιαίτερων αιτημάτων για κάθε τμήμα.

Μέχρι σήμερα η εργοδοσία προσπαθεί με όλα τα μέσα να σπάσει την απεργία μας. Έχουν γίνει 3 φορές συλλήψεις, έχουμε δεχτεί μηνύσεις, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με σωματώδεις «αγνώστους» εκ των οποίων μάλιστα ο ένας οπλοφορούσε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολείς, τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ. Σε άλλες περιπτώσεις, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει πάρει δεκάρα, η εργοδοσία έχει πληρώσει σε συγκεκριμένους συναδέλφους έναν, δύο, τρείς μισθούς ώστε να μπουν για δουλειά. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις έχει τρομοκρατήσει συναδέλφους και τους έχει βάλει για δουλειά με τον φόβο της απόλυσης.

Για την αξιοποίηση του κατασταλτικού μηχανισμού υπό τις εντολές της εργοδοσίας, την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που την ίδια στιγμή επιτρέπει την απληρωσιά και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.

Ο αγώνας μας έχει μεγάλη αξία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, για όλη την εργατική τάξη και το λαό. Από την άλλη έχει μεγάλη αξία για όλους τους βιομήχανους να ηττηθούμε. Αυτό είναι φανερό και από το γεγονός ότι ενώ βρισκόμαστε σε απεργία τόσες ημέρες, η παραγωγική διαδικασία βγαίνει σε ένα βαθμό σε όλα τα άλλα ανταγωνιστικά εργοστάσια της περιοχής, όπου οι βιομήχανοι του κλάδου στηρίζουν τον «ΖΟΥΡΑ» σε αυτή τη φάση.

Ο πολυήμερος αγώνας έχει φέρει συναδέλφους σε οικονομικά αδιέξοδα. Ορισμένων οι οικογένειες δεν έχουν άλλο έσοδο πέρα από τον μισθό που δεν έχουμε πάρει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν γάλα να δώσουν σε μωρά παιδιά, που δεν έχουν θέρμανση, που απειλούνται με έξωση, που σταμάτησαν τα παιδιά τους από μαθήματα.

Καλούμε όλη την εργατική τάξη και το λαό, πρώτα και κύρια τους συνδικαλιστικούς φορείς να δείξουν εργατική – ταξική αλληλεγγύη με κάθε τρόπο στον πολυήμερο αγώνα μας για να είναι νικηφόρος. Για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του σωματείου μας που είναι πάνω – πάνω στην ανακοίνωση και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών 2105221137. Για κατάθεση χρημάτων ο αριθμός λογαριασμού του σωματείου μας είναι στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας GR7301104880000048800159971.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ