Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗ OΜΩΝΥΜΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

   Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος οι ευλαβείς ενορίτες, με επικεφαλής τον Ιερέα τους Πρεσβ. Ιωάννη Γκρινιάρη και χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, πλαισιούμενος και από άλλους Κληρικούς της Χαλκίδος και της Ι. Μητροπόλεως ευρύτερα.
            Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Νικόλαος Καπνίσης, πλαισιούμενος από Χορό Ιεροψαλτών.
            Πριν την Απόλυση του Εσπερινού, ο ....Εφημέριος π. Ιωάννης Προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και παρουσάσε ενώπιον όλου του εκκλησιάσματος τα παιδιά των Κατηχητικών της Ενορίας, τα οποία έψαλλαν θαυμασιώτατα εκκλησιαστικούς Ύμνους και Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.
            Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Ιωάννη, τους Κατηχητές, τους συνεργάτες της Ενορίας, του γονείς και κυρίως τα ίδια τα παιδιά για την όμορφη παρουσία τους στην ζωή της Αγίας Εκκλησίας.
            Στον πανηγυρικό παρέστη ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Τουχτίδη και τον Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ κ. Σωτήριο Ανυφαντή και ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως και τ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός, όπως και πολλά μέλη του δραστηρίου Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ», το οποίο ευρίσκεται στα όρια της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος.