Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗ



Το  Δ.Σ της ΕΛΜΕ Εύβοιας χαιρετίζει τους  500 και πλέον συναδέλφους απεργούς των σχολείων και τους αποσπασμένους στη Διεύθυνση του νομού μας, που έσμιξαν τις φωνές τους με τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα και συμμετείχαν  στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις ενάντια στο ασφαλιστικό-λαιμητόμο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ποσοστό συμμετοχής του νομού μας, που με μετριοπαθή στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε το 42%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ μας, ξεπερνά ....
το 50%, είναι από τα μεγαλύτερα που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια σε απεργία του τριτοβάθμιου σωματείου.  Παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας να διευκολύνει την απεργοσπασία δίνοντας κίνητρα βραδείας προσέλευσης και πρόωρης αποχώρησης στους υπαλλήλους την ημέρα της απεργίας, και προσπαθώντας στη συνέχεια να αλλοιώσει τα ποσοστά, δημοσιεύοντας ψευδή πανελλαδικά στοιχεία συμμετοχής στην απεργία της τάξης του 18,43, η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί.  Δυστυχώς και ο νυν υπουργός παιδείας ακολούθησε τη συνήθη και προσφιλή  τακτική των προκατόχων του και ανακοίνωσε μικρά απεργιακά ποσοστά, ελπίζοντας να ανακόψει το μεγάλο κύμα οργής και αγανάκτησης που κατακλύζει τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας γενικότερα  για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και για τις αντιεκπαιδευτικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προετοιμάζει το υπουργείο για τη δημόσια εκπαίδευση.
Όμως η 4η του Φλεβάρη απέδειξε περίτρανα ότι όταν οι εργαζόμενοι συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και απαιτήσουν τα δίκαιά τους μπορούν να ματαιώσουν τα φαύλα σχέδια οποιασδήποτε  κυβέρνησης.
Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι αποκάλυψαν το μεγάλο μας όπλο: Πόσο μεγάλη αξία έχει η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας, στη πάλη μας ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν νεοφιλεύθερες πολιτικές
Η αλήθεια του δρόμου, ο μεγαλειώδης όγκος των συλλαλητηρίων διέψευσε τις προσδοκίες της ΕΕ και ΔΝΤ, που θεωρούσαν ότι η Κυβέρνηση-Δούρειος Ίππος της σοσιαλφιλελεύθερης «αριστεράς», θα περάσει χωρίς αντιδράσεις την απάνθρωπη «φιλελεύθερη» πολιτική τους.
Η συμμετοχή μας στην πολυπληθέστερη κινητοποίηση στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους αγρότες, και τους αυτοαπασχολούμενους έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, στα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και στο κουαρτέτο των δανειστών ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουμε λυγίσει, δεν έχουμε υποταχθεί και είμαστε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά για να δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελική νίκη.
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων της λιτότητας. Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τις πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-κεφαλαίου.
Συνεχίζουμε πιο δυνατά και δυναμικά. Η μεγαλειώδης συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας δίνει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους πιο ορμητικά σε κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις για την προετοιμασία νέας ακόμα πιο μεγάλης, πιο μαζικής απεργίας. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα! Να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή.
Δεν τελειώσαμε! Αυτή ήταν η αρχή!