Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΤΙΜΑ ΤΑ «ΚΟΡΦΙΑΤΕΙΑ 2016» ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥΣ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κι εφέτος οι γιορταστικές εκδηλώσεις των «Κορφιάτειων», προς ανάμνηση του ξεκινήματος της Ευβοϊκής Επανάστασης από το Ξηροχώρι (σημερινή Ιστιαία) στις 8 Μαΐου 1821.
Όπως κάθε χρόνο τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αναλαμβάνει και επιμελείται με ιδιαίτερη επιτυχία το τοπικό μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Αθανάσιος Κορφιάτης», που φέρει το όνομα του πρώτου νεκρού των επαναστατικών γεγονότων.
Τις φετινές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της, εκτός...

από την μεταφορά των θερμών συγχαρητηρίων του Δήμου προς τους διοργανωτές, έκανε και μία επιγραμματική αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της επετείου.
Μεταξύ άλλων η κ. Ευσταθίου τόνισε πως «…ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα της επαναστατικής κίνησης του 1821 στην Ιστιαία,  η λαμπρή επέτειος της 8ης Μαΐου δεν χάνει τίποτε από την αίγλη της. Σήμερα τιμούμε τη δική μας λαμπρή σελίδα, τη δική μας επέτειο, το ρίσκο των προγόνων μας. Τιμούμε την ιστορία μας και την παράδοσή μας. Οι επέτειοι ιστορικών γεγονότων, αποτελούν βασικό παράγοντα για την διατήρηση και την προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας ενός τόπου…».
Συγχαίροντας τους διοργανωτές τόνισε: «…Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε συγκροτήματα όπως ο ««Αθανάσιος Κορφιάτης», τα οποία με την ανιδιοτελή προσφορά τους αποτελούν τον βηματοδότη διατήρησης του σφυγμού κάθε κοινωνίας. Ιδιαίτερα μάλιστα υπό τις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες, που η κάθε κοινωνία και το κάθε άτομο ξεχωριστά, αποζητούμε έναν τέτοιο πολιτιστικό βηματοδότη, έτσι ώστε να ανακτηθεί η χαμένη μας αισιοδοξία…».
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με έξοχους παραδοσιακούς χορούς από τους οικοδεσπότες χορευτές μας και τους φιλοξενούμενους τους, που εκτός των χορευτικών ικανοτήτων τους εντυπωσίασαν και με τις υπέροχες παραδοσιακές στολές τους. Οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ιστιαίας.