Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας για τρίτη συνεχόμενη μέρα με πανό και σημαίες, βγήκαν στο δρόμο του αγώνα. Οι συγκεντρώσεις στην Εύβοια ήταν μαζικές και με παλμό, με αποκορύφωμα την συγκέντρωση της Χαλκίδας όπου συμμετείχαν τα συνδικάτα των Τροφίμων Ποτών, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Μετάλλου Εύβοιας, του...

Νηρέα, του Κελαϊδίτη ΑΕ, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας, η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας και η Ένωση Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Εύβοιας. Τίμησαν ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά και ταυτόχρονα διαδήλωσαν ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία συγκροτημένου μπλοκ
προσφύγων – μεταναστών από τον καταυλισμό της Ριτσώνας οι οποίοι πήραν την απόφαση να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Χαλκίδας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων και εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στάθηκαν ταξικά αλληλέγγυοι από την πρώτη στιγμή της παρουσίας τους στη Ριτσώνα. 
Στην συγκέντρωση διαβάστηκε το σχετικό ψήφισμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έχει υπογραφεί από συνδικάτα της περιοχής.
Από την κεντρική ομιλία ο Σπ. Λοξός, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νηρέα και μέλος του ΔΣ του ΕΚΕ σημείωσε ότι:
«Η σημερινή πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη πάλι σε σύγκρουση για ένα κορυφαίο δικαίωμα αυτό της κοινωνικής ασφάλισης. Οι δυνάμεις  του ΠΑΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μπροστά σε κάθε μεγάλη και μικρή μάχη. Το βασικό στοιχείο που καθόρισε αυτή τη μαχητική στάση είναι ότι δεν υπέκυψαν σε ψευτοδιλήμματα που έθεσε το σύστημα για να αποπροσανατολίσει το κίνημα.
Πριν από 130 χρόνια οι εργάτες έβγαλαν το συμπέρασμα πως αφού αυτοί δουλεύουν και παράγουν έχουν τη δύναμη να διαπραγματευτούν οι ίδιοι καλύτερους όρους εργασίας, με τα αφεντικά, βάζοντας κριτήριο βασικές τους ανάγκες.
Σήμερα έχουν πλέον την εμπειρία και τη δυνατότητα να κάνουν ένα βήμα ακόμα. Να καταλάβουν πως  ο μόνος δρόμος για να ζουν σε ένα κόσμο που θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους, είναι να συνειδητοποιήσουν πως αφού αυτοί παράγουν όλον τον πλούτο, έχουν τη δύναμη, μαζί με όλο το λαό στο πλευρό τους, να ζήσουν χωρίς παράσιτα, χωρίς αφεντικά.»