Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού στην διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων

Με ενέργειες της Δημάρχου, κας Λίνας Ευσταθίου, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, διεκδικεί με αξιώσεις χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς πόρους, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες.
Σε συνεργασία με Ευρωπαϊκούς φορείς, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, συμμετέχει σε προτάσεις έργων με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Πρόσφατα  εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού έργου «REMEDY-Η -φωνή του παρελθόντος- Ανασύροντας μνήμες στην πολυπολιτισμικότητα», στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρώπη για τους Πολίτες-Ενεργός...

Ευρωπαϊκή Μνήμη”, σε συνεργασία με δέκα φορείς από την Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Εσθονία, Πολωνία, Αλβανία, Ρουμανία, Γερμανία και Πορτογαλία.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας, που συμμετέχει στο έργο REMEDY, το οποίο έχει ως στόχο να υπογραμμίσει την σημασία της διατήρησης της μνήμης ενάντια στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, με την συμμετοχή των μεγαλύτερων αλλά και των νέων, προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση και οι μνήμες τους.
Το έργο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι 28/2/2018.