Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΑΡΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤO ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΑΝΟΥ

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής της Ενορίας του μικρού ζωριού της Αυγαριάς Ιστιαίας, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερεώς Δημητρίου Θάνου.
Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς πολλούς Κληρικούς της Βορείου Ευβοίας, μεταξύ των οποίων ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας – Ιεροκήρυξ Βορείου Ευβοίας και ο υιός του μακαριστού Ιερέως, ...Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Θάνος – Εφημέριος της Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας.
            Τους ύμνους απέδωσαν Ιεροψάλτες της Βορείου Ευβοίας, οι οποίοι σε όλες τις επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου στις Ενορίες της Περιφερείας συγκροτούν, με μοναδικό κίνητρο το εκκλησιαστικό τους φρόνημα και την αγάπη τους προς το πρόσωπο του πνευματικού τους πατέρα, ωραιότατους ψαλτικούς Χορούς, ενώ στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε και πλήθος πιστών από την Αυγαριά και την ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας.