Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Συνεχίζονται οι επισκευές και οι συντηρήσεις των σχολείων

 Με στόχο την δημιουργία καλύτερων συνθηκών σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της διοικητικής του περιφέρειας, ο Δήμος Χαλκιδέων ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης διδακτηρίων, το οποίο είναι σε εξέλιξη.
    Μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και κυρίως από ιδίους πόρους η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εικόνα των διδακτηρίων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων, θεωρώντας τον τομέα ...

της Εκπαίδευσης ιδιαίτερα σημαντικό.
     Όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης για τις ανάγκες των διδακτηρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα διατεθεί την τρέχουσα χρονιά ποσόν 1 εκατομμυρίου ευρώ περίπου από ιδίους πόρους και άλλα προγράμματα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.
    Έτσι, ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες και στο πλαίσιο διαγωνισμού ξεκίνησε η συντήρηση και επισκευή σχολείων.
     Ήδη, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καθαροσπόρης, έχουν ολοκληρωθεί αντίστοιχες εργασίες στα διδακτήρια του 8ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, του 13ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου (Μπούρτζι), του Λυκείου Βασιλικού ενώ είναι σε εξέλιξη τα έργα στο διδακτήριο του Γυμνασίου Δροσιάς.
    Παράλληλα, έχουν γίνει δημοπρασίες και θα ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάσημα εργασίες επισκευής όψεων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας προϋπολογισμού 125.000 ευρώ σύμφωνα με την μελέτη και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
    Επιπλέον, εργασίες μονώσεων έγιναν στο διδακτήριο του Λυκείου Νέας Αρτάκης και ανάλογες γίνονται  στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, ενώ προβλέπονται ίδιες και στο Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου – Παντειχίου.
    Τέλος, ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες η επισκευή του κτιρίου στο “Φανάρι” Χαλκίδας, όπου στεγάζεται ο 1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός.