Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26/4 ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα για την εκδήλωση που πραγματοποιεί την Τετάρτη 26/4/2017, 7.30μμ στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, με θέμα "Εργατική Πρωτομαγιά - Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους - προσφυγιά". 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Lundlow - Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα", του Λεωνίδα Βαρδαρού. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία Ελλήνων μεταναστών στο Κολοράντο, στις αρχές του περασμένου αιώνα, που....
δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του Ροκφέλερ και μαζί με χιλιάδες άλλους ξεσηκώθηκαν, μετά τη Σφαγή του Ludlow, παίρνοντας τα όπλα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και το δίκιο τους. 
Επίσης η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους μαζεύοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ που βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις καθώς και παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα της Ριτσώνας.