Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΔΑΚΕ – ΥΠ.Α.Α.Τ.

Συναδέλφισσες  συνάδελφοι,
Στη σημερινή εποχή που όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες μιας σκληρής αντιλαϊκή πολιτικής  που εφαρμόζεται από μια κατ’ ευφημισμό  «αριστερή» κυβέρνηση, το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι  ο Σύριζα ΥΠΑΑΤ εποπτευόμενων οργανισμών  Περιφέρειας. Δυστυχώς όμως μια κατάπτυστη ανακοίνωση του τελευταίου  που επιτίθεται  σε όσους κατέχουν θέση ευθύνης δεν μας επιτρέπει να μείνουμε αμέτοχοι. 
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ξεπερνά κάθε όριο. Θεωρεί ότι όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης το  οφείλουν εξ ολοκλήρου  στην εύνοια της προηγούμενης κυβέρνησης.  Δε έχουν κανέναν ενδοιασμό να αμαυρώσουν καριέρες  εργασίας προσφορά   προκειμένου  να προλειάνουν το έδαφος για ρεσάλτο στις θέσεις ευθύνης. Για τους συντάκτες της, οι οποίοι είναι ....
προφανώς νοσταλγοί της εποχής της πλατείας Κλαυθμώνος, του φακελώματος και των δηλώσεων νομιμοφροσύνης  αδυνατούν να δεχθούν   υπάλληλοι που δεν πρόσκεινται στον σύριζα κατέχουν θέσεις ευθύνης. Αλήθεια για τις μετακινήσεις  υπαλλήλων προκειμένου να ορισθούν ως προϊστάμενοι που κάνει η σημερινή πολιτική ηγεσία, για τα προσχηματικά rotation για να τακτοποιηθούν οι ημέτεροι έχουν να πουν κάτι; Ή μήπως είναι αυτοί που τα σχεδιάζουν;
Μιλάνε για νέους οργανισμούς  Υπουργείων αλλά δεν έχουν να πουν μια λέξη για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δεν ενημερώνει κανέναν. Μιλάνε για αξιοκρατικές κρίσης αλλά  δε λένε κουβέντα  για τη συνέντευξη που μπορεί να εξουδετερώσει το σύνολο των προσόντων ενός συναδέλφου. Δεν τους ενοχλεί ότι οι αιρετοί δε έχουν κανένα λόγω στις κρίσεις. Δεν τους απασχολεί ότι υπάρχουν υπάλληλοι πολλών ταχυτήτων όπως οι βολεμένοι  στους οργανισμούς με τα προκλητικά μισθολόγια, οι  υπάλληλοι των  ειδικών υπηρεσιών που απολαμβάνουν μια ιδιότυπη  ασυλία  και προνόμια όπως ότι η θητεία του απλού υπαλλήλου  σε αυτές μετρά ως προϋπηρεσία προϊσταμένου.  Εκτός και οι συντάκτες της ανακοίνωσης ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Στην ανακοίνωσή τους μιλάνε για μνήμη των συναδέλφων. Φυσικά και οι συνάδελφοι έχουν μνήμη και κρίση. Τα αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά  συμβούλια στο ΥΠΑΑΤ το αποδεικνύει περίτρανα και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους συναδέλφους γι’ αυτό. 
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης  είναι γνωστοί, έχουν  ονοματεπώνυμο!!!!
Είναι αυτοί  που στις καθημερινές  συζητήσεις τους  εκφράζουν τις  ίδιες απόψεις. Είναι αυτή που θεωρούν ότι λόγω της κομματικής τους ταυτότητας δικαιούνται να λαφυραγωγήσουν το δημόσιο. Είναι αυτοί που χειροκροτούν  τυφλά κάθε κυβερνητική εντολή, είναι αυτοί που  δεν έχουν αντιληφθεί τον αυταρχισμό  τη βαρβαρότητα και την  αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.. Είναι αυτοί  που δε βρήκαν τίποτα το μεμπτό στο έγγραφο του πρώην Γεν. Γραμματέα ΥΠΑΑΤ  για την νομιμότητα των υπηρεσιακών ενεργειών. Είναι αυτοί που επικροτούν την μεροληπτική εφαρμογή του πειθαρχικού δίκαιου, την κάλυψη πειθαρχικών παραπτωμάτων την αμφισβήτηση των αθωωτικών αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων, τη δίωξη συναδέλφων. Είναι αυτοί που τυφλωμένοι από την πρόσκαιρη εξουσία επιδεικνύουν  με κάθε  ευκαιρία αντισυναδελφική συμπεριφορά. Είναι οι γκαιμπελίσκοι της σημερινής κυβέρνησης!!!!
Συναδέλφισσες συνάδελφοι, 
στους συντάκτες Αυτού του λιβελογραφήματος το μόνο που αξίζει είναι η περιφρόνηση των συναδέλφων.
Τελειώνοντας θέλουμε   να ζητήσουμε   από τα συνδικαλιστικά όργανα και τις παρατάξεις να  πάρουν επίσημα θέση  προστατεύοντας τους συναδέλφους που βάλλονται με αήθη τρόπο προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.