Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΞΗΡΟΒΡΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με την Χάρη του Τριαδικού Θεού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017 προσήλθε στον πανηγυρίσαντα με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην συνοικία Ξηρόβρυση Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και των Διακόνων του, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρό του κ. Γεώργιο Μπαντούνα, Προέδρων Οργανισμών κ.ά.
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τρόπο του αληθούς εορτασμού των Αγίν της Πίστεως και κάλεσε τους....
πιστούς να παραμένουν στη ζωή και την παράδοση της Εκκλησίας μας.
Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος που ακολούθησε συμμετείχαν πάρα πολλοί προσκυνητές, οι οποίοι έλαβαν μετά το τέλος της Λιτανείας φαγητό-πανηγύρι, το οποίο ετοίμασαν τα δραστήρια μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού, μαζί με τους πολυάριθμους εθελοντές και εθελόντριες και τα μέλη του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης, τα οποία είχαν και την πρωτοβουλία της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.
Τους ύμνους της Εορτής έψαλλε θαυμασιώτατα πολυμελής Βυζαντινός Χορός πρωτοψαλτών, καθηγητών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή, ενώ η Ιερά Ακολουθία καλύφθηκε ραδιοφωνικά σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).
Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το πρωί, στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, με συλλειτουργό του τον Εφημέριο του Ι. Ναού Πρεσβ. Ιωάννη Κάββαλο, με την συμμετοχή και πάλι,  πλήθους πιστών χριστιανών.