Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ο ρόλος του Θανάση Ζεμπίλη

Μπορεί κάποιοι να υποτιμούν τον κύριο Θανάση Ζεμπίλη, τον πρώην δήμαρχο Χαλκιδέων, αλλά αυτός παρά τις τρικλοποδιές δεν πρόδωσε ποτέ την παράταξή του και το κόμμα του. Είναι Κύριος και με το Κ κεφαλαίο και όλοι γνωρίζουμε την δύναμή του.
Ξέρουμε όλοι πως έχασε τις εκλογές την δεύτερη Κυριακή και εξ αιτίας ποιών επιχειρηματιών!!!!
Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αλλά ο Θανάσης Ζεμπίλης  δεν είναι παρελθόν. Είναι εδώ και θα είναι για πολύ ακόμη, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τον προσπεράσουν.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ξέρει καλά τι θα κάνει στο θέμα του υποψηφίου Δημάρχου στο δήμο Χαλκιδέων και άδικα κάποιοι προσπαθούν να πιέσουν και να ....
επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.
Ας μη γελιόμαστε. Χώρος υπάρχει για όλους, αλλά με προϋποθέσεις και κανόνες.
Δεν είναι αυτοσκοπός καμιά καρέκλα. Ο δήμος Χαλκιδέων θα πρέπει να διοικηθεί σωστά και να τον νοικοκυρέψουν. Αυτό δεν μπορεί να το πετύχει κανένας δήμαρχος ο οποίος είναι χειροκροτητής ή εργαλείο της διοίκησης που είναι σήμερα στα πράγματα.
Εμείς θα δεχόμασταν ακόμη και τον κύριο Παγώνη στο ψηφοδέλτιο, αλλά όχι ως υποψήφιο δήμαρχο.
Έτσι ο καθένας μπορεί να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλά όχι και να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Έχει αξιόλογα στελέχη αυτή η παράταξη και τα οποία στις περασμένες εκλογές ήταν εκεί και δεν πούλησαν την παράταξη για την όποια αιτία.
Για να γράφουμε τα πράγματα με το όνομά τους κάποιοι προσπαθούν να διασπάσουν την παράταξη, σπρώχνοντας την υποψηφιότητα Βασίλη Καθαροσπόρη.
Είναι γνωστό πως αν συνέβαινε αυτό η παράταξη θα γινόταν κομμάτια, αφού η στάση του κυρίου Καθαροσπόρη δεν ήταν η πρέπουσα πριν και μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Λένε αυτοί που πιέζουν πως ο Βασίλης Καθαροσπόρης αν δεν πάρει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας θα πάει με τον Παγώνη ή θα προχωρήσει με δικό του ψηφοδέλτιο.
Ποιος μπορεί να του το απαγορεύσει;
Δική μας άποψη είναι πως ο κ. Καθαροσπόρης λογικό θα ήταν να ακολουθήσει την όποια υποψηφιότητα στηρίξει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Μέχρι εδώ κύριοι και μην προσπαθείτε άδικα.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν μπορεί να έχει στο ψηφοδέλτιο για τον Δήμο υποψήφιο Δήμαρχο τον κύριο Καθαροσπόρη και στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο τον κύριο Ζεμπίλη και όλους αυτούς που είχαν απέναντί τους τον κύριο Καθαροσπόρη.
Πέρα από τα πρόσωπα, υπάρχουν κι αυτοί που ψηφίζουν αυτή την παράταξη όλα τους τα χρόνια και δεν μασάνε ούτε από πιέσεις ούτε από συκοφαντίες.
Η παράταξη του κυρίου Ζεμπίλη θα είναι ενωμένη και όλοι μαζί θ΄ αποφασίσουν για την συνέχεια.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα σεβαστεί τις αρχές της και φυσικά δεν θα υποκύψει σε συμφέροντα και προσωπικές επιθυμίες.
Το κόμμα πολιτικά θα κριθεί στην Περιφέρεια και όχι στο Δήμο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει καλά τα παιχνίδια και αυτούς που τα παίζουν και μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει και τότε θα γράψουμε περισσότερα.
Ο κ. Ζεμπίλης έδινε πάντα την μάχη για το κόμμα και την παράταξη, χωρίς ταλαντεύσεις, για να μην γράψω πως το κόμμα σε τοπικό επίπεδο τον πούλησε κάποια στιγμή.
Ο ρόλος του κυρίου Ζεμπίλη πρέπει να είναι και είναι σημαντικός και ο λόγος του έχει ειδικό βάρος.
Θα το καταλάβουν σύντομα όλοι.