Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤOY ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την μνήμη του ιερού Ευαγγελιστού Λουκά τίμησε με πανηγυρικό τρόπο η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Κατά την Ακολουθία του Όρθρου και την ακολουθήσασα Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσαν οι Εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας και μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας, ....
την οποία προσέφερε ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας, ο οποίος έχει ως προστάτη του τόν Ευαγγελιστή Λουκά, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερεθείς στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά.
Παράλληλα, ευχήθηκε εγκάρδια και στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, τα οποία πληθωρικά συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσουν τον προστάτη τους Ιατρό και Ευαγγελιστή, Άγιο Λουκά -μάλιστα δύο ιατροί, οι κ. Χριστοφόρος Σωφρονίου και Γεώργιος Μόσχος, προεξήρχαν και του χορού των ιεροψαλτών-, ενώ στα πρόσωπα του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Βράκα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε τις ευχαριστίες της Τοπικής Εκκλησίας και ολόκληρης της Τοπικής Κοινωνίας για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο που λειτουργεί και βοηθά 420 ανέργους και ανασφαλίστους συνανθρώπους μας, σε όλο το μήκος και πλάτος της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και για την συμβολή τους στο έργο του Ορφανοτροφείου, αφού ο εκάστοτε Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ex officio μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του.