Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ

   Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατέκλυσε τις καρδιές των πολυαρίθμων  πιστών, οι οποίοι προσήλθαν κατά την δεύτερη ετήσια πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2018, επί τη Ανακομιδή του Ι. Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.     
            Την Παρασκευἠ 2 Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα, ετελέσθη ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους πατέρες της Ι. Μονής, με την συμμετοχή πλήθους χριστιανών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων....
κ. Χρήστις Παγώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και κ. Σωτήριος Γεωργίου.
Την επομένη ημέρα το πρωί, Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.
Πλήθος κόσμου προσήλθεκαι το πρωί στην Ιερά Πανήγυρη, μεταξύ των οποίων πολυάριθμη παρουσία του Σώματος του Ελληνικού Στρατου, τόσο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και από την Σχολή Πεζικού Χαλκίδος, όπως και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ έψαλλαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.
Και τις δύο ημέρες, το πλήθος των προσκυνητών έλαβε την καθιερωμένη αρχοντική μοναστηριακή φιλοξενία, που με την ευθύνη του Ηγουμένου Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, και κυρίως του εγκαταβιούντος στην Ι. Μονή Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπαθανασίου, αλλά και των πολλών εθελοντών που προστρέχουν στην Ι. Μονή προετοιμάσθηκε και παρατέθηκε και διά τούτο, ο π. Χριστοφόρος έλαβε τον δημόσιο δίκαιο έπαινο του Σεβασμιωτάτου.
Μετά την Απόλυση και την διανομή του Αντιδώρου, μέλη του Συνδέσμου Πελοποννησίων Ευβοίας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καθενών «Τα Έρια» χόρψαν παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία αναφέρονταν στον Άγιο Γέωργιο, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες και των δύο ημερών μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).