Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 1/ΝΟΕ/2018   

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΙΕΖΩΝ- 2ο ΓΕΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ο Δήμος πρέπει να αποτελεί ένα αρραγές μέτωπο ικανό να διασφαλίζει όχι μόνο τη μη συρρίκνωση αλλά την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των υφιστάμενων σχολικών μονάδων.
Στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου 2018 ήρθε προς συζήτηση το θέμα ¨΄Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη  της υπ.αρ.19/2018 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα: Εγγραφή μαθητών από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΙΕΖΩΝ στο 2ο ΓΕΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
Για το θέμα αυτό είχαμε ελλιπέστατη ενημέρωση, αφού είχαμε ...
λάβει μόνο τη σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ενώ λίγο πριν το συμβούλιο λάβαμε έγγραφο μιας σελίδας και ανυπόγραφο ως ¨συμπληρωματικά στοιχεία¨.
Όταν το θέμα ήρθε προς συζήτηση, μετά την ανταλλαγή πληροφοριών από  δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την έγγραφη σοβαρότατη  διαμαρτυρία της Δ/ντριας του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου της οποίας λάβαμε γνώση την τελευταία στιγμή και μέσω της οποίας εκφράζονται φόβοι για επιχειρούμενη συρρίκνωση του συγκεκριμένου Σχολείου, ζητήσαμε να επανέλθει το θέμα στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο με όλα τα υπάρχοντα στοιχεία αλλά και τυχόν επιπρόσθετα από όλες τις μεριές, προκειμένου να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη άποψη, έτσι ώστε η όποια απόφασή  μας να μην επιφέρει δυσμενείς συνέπειες σε καμία σχολική κοινότητα.
Είναι άλλωστε πάγια πεποίθησή μας και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή συρρίκνωση οποιασδήποτε υπάρχουσας σχολικής μονάδας στο Δήμο μας. Σεβόμενοι και συμπαραστεκόμενοι πλήρως τις προσπάθειες που αυτές καταβάλουν, (διδακτικό προσωπικό, μαθητές, σύλλογοι γονέων), για καλύτερες συνθήκες μάθησης στον Δήμο μας.   
Προκειμένου όμως η στάση μας αυτή να είναι σθεναρή και αποτελεσματική, χρειάζεται να οπλιζόμαστε κάθε φορά με εφόδια που δεν είναι άλλα παρά η όσο το δυνατόν πληρέστερη και καλύτερη ενημέρωση.
Ενημέρωση που δυστυχώς δεν λάβαμε πριν το συμβούλιο και ως εκ τούτου δεν μπορούσαμε να κατασταλάξουμε σε άποψη που θα θωρακίζει τις εμπλεκόμενες σχολικές μονάδες και δεν θα απειλεί καμία από αυτές με οποιαδήποτε συρρίκνωση ή απαξίωση.
Να σημειώσουμε, στο δημοτικό συμβούλιο μας ειπώθηκε ότι έγινε συνάντηση με εκπροσώπους σχολείου, για την οποία όμως ουδέποτε ενημερωθήκαμε για να συμμετάσχουμε.
Σε τέτοια θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για τις κοινωνίες μας και απειλούν την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου μας, επιβάλλεται το δημοτικό συμβούλιο να αποτελεί ένα αρραγές μέτωπο ικανό να διασφαλίζει όχι μόνο τη μη συρρίκνωση αλλά την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των υφιστάμενων σχολικών μονάδων, ώστε να επιτελούν το ρόλο τους όσο το δυνατόν αρτιότερα.
Εκτός κι αν δεν μας απασχολεί, (ως δημοτικό συμβούλιο), η πραγματική επίλυση των όποιων  θεμάτων που κατά καιρούς δημιουργούνται, αλλά η ανάδειξη κάποιων ως «Σωτήρες».