Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα λένε πως είναι η μέρα της γυναίκας!!! Οι άλλες μέρες τι είναι δηλαδή; Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου δεν τιμούμε τις γυναίκες;  Τέλος πάντων, ας γιορτάζει ο καθένας ότι θέλει και όπως θέλει. Γιατί θεσμοθετήθηκε;
Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ηταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες. Εδώ και χρόνια, αυτό ξεθώριασε και την μέρα αυτή στέλνουμε λουλούδια και κάνουμε δώρα προς το ωραίο φύλλο. Αν ήταν ανοιχτά τα ξενυχτάδικα και οι ταβέρνες, όλα θα είχαν γεμίσει από γυναίκες. Σήμερα οι γυναίκες, αλλά και όσοι ...τις γιορτάζουν μιλούν ακόμη για ποσόστωση σε συμμετοχή σε ψηφοδέλτια και διάφορα άλλα.  Φίλες και φίλοι δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό. Τι θα πει γυναίκα ή άνδρας; Άνθρωποι είμαστε όλοι και πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.

- Όλος ο κόσμος να είναι καλά στην υγεία του και να μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο κορονοϊός, αφού κι αυτός διεκδικεί να έχει δικαιώματα στην ζωή μας. Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, λέμε όχι στις άσκοπες μετακινήσεις και κάνουμε το εμβόλιο.

- Μια χαρά προχωράνε τα έργα στο Λευκαντί και όλα δείχνουν πως αυτό το Καλοκαίρι, αυτοί που θα το επισκεφτούν θα δούνε ένα άλλο Λευκαντί με ασφατλτοστρωμένους  δρόμους και ωραία πεζοδρόμια. Αυτά γι΄ αυτούς που λένε πως η δήμαρχος κυρία Βάκα και ο αντιδήμαρχος κ. Γουρνής δεν κάνουν έργα.

- Η πλάκα ποια είναι; Αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν δίνει χρήματα για έργα, κατηγορούν δημάρχους πως πήραν πολλά χρήματα και τα μοιράζουν σε εργολάβους!!!!! Ας αποφασίσουν τελικά. Αν οι δήμοι μοιράζουν χρήμα, τότε τους το έδωσε αυτή η κυβέρνηση. Συμφωνούμε;;;

- Ακούμε και διαβάζουμε διάφορα για μαθητές και μαθήτριες, για το αν θα πάρει παράταση η σχολική χρονιά, για το αν θα δώσουν εξετάσεις τα παιδιά και άλλα τέτοια. Κυρίες και κύριοι αρμόδιοι, σεβαστείτε τα παιδιά και να έχετε στο μυαλό σας, τα όσα πέρασαν με την πανδημία. Τα παιδιά σας θυμίζουμε δεν είχαν άδεια ειδικού σκοπού. Τίποτα περισσότερο.