Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Καλημέρα

  - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Ακούμε πολλούς να μιλούν για την κατάσταση στο Δημοτικό Στάδιο της Χαλκίδας και να μην λένε πως είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη περίοδο. Ας μη γελιόμαστε. Το Στάδιο στα 5 χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής Παγώνη/Καθαροσπόρη/Ζλακώνη ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη. Αδιαφορούσαν και ήταν η εποχή που ο κ. Παγώνης περνούσε έξω από τον χώρο που γινόταν η Γενική Συνέλευση του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ και όταν τον σταμάτησαν φίλαθλοι ....της ομάδας και τον ρώτησαν σχετικά, είχε πει το γνωστό "δεν μ΄ ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο".

- Η σημερινή Δημοτική αρχή και η Περιφέρεια κάνουν ότι μπορούν και αυτό φαίνεται. Φυσικά για να γίνουν όλα όπως πρέπει, θα χρειασθεί να κλείσει το Στάδιο και να διατεθεί ένα μεγάλο ποσόν, ώστε όλα να γίνουν από την αρχή, αφού  στο παρελθόν έγιναν λάθη και δεν θα διορθωθεί το χόρτο με όποιες παρεμβάσεις.

- Το θέμα μας όμως κύριοι δεν είναι εκεί. Το Στάδιο δεν είναι ένα απλό γήπεδο ποδοσφαίρου, αφού εκεί υπάρχει και ο Στίβος με εκατοντάδες παιδιά και δεν μπορείς να το κλείνεις όποτε θέλεις και να το ξαναφτιάξεις. Το θέμα μας είναι πως δυστυχώς δεν έχουμε ποδόσφαιρο σε Εθνικές κατηγορίες και ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες. Για ποια ομάδα να φτιαχθεί από την αρχή το στάδιο; Υπάρχει ομάδα;

- Αν υπήρχε, τότε η κάθε Δημοτική και Περιφερειακή αρχή θα έκανε τα πάντα. Ας κοιτάξουμε λοιπόν να έχουμε οργανωμένη ομάδα και μετά να συζητήσουμε τα πάντα και να έχουμε απαιτήσεις. Για παράδειγμα. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Νεάπολης Χαλκίδας, έχει στον στίβο 400 περίπου παιδιά και χρησιμοποιεί αυτό το Στάδιο για προπονήσεις και αγώνες στίβου, μαζί με άλλους 4 - 5 συλλόγους του στίβου. Για πείτε μας πόσα παιδιά έχει ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ;

- Όσους φίλους έχει ο Γυμναστικός Νεάπολης στην κερκίδα στις προπονήσεις, δεν έχει ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Απλά τα πράγματα. Δεν θέλουμε αυτή η ομάδα να ξεκινήσει με σωστές βάσεις. Δεν έχουμε υπομονή. Την θέλουμε πρωταθλήτρια από την πρώτη μέρα και έτσι 'την τελειώνουμε".

- Ας το καταλάβουμε. Δεν υπάρχει κανένα ποδοσφαιρικό μέλλον για τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, αν δεν υπάρξει μια διοίκηση, που θα έχει στόχο την οργάνωση και την δημιουργία μιας ομάδας με 200 παιδιά σε μια δυνατή ακαδημία και σιγά σιγά η ομάδα να αποκτήσει υγιείς φιλάθλους οι οποίοι θα την ακολουθούν παντού και θα την υποστηρίζουν. Η διοίκηση Καρλατήρα, καλά ξεκίνησε από την ώρα που ανέλαβε, αλλά κερδίζει πάντα αυτός που ευκαιριακά πιάνει έναν στόχο με χίλιους δύο τρόπους, αλλά μετά αυτόν τον στόχο που έπιασε, δεν μπορεί να τον υπηρετήσει.

- Τελεία και παύλα λοιπόν. Ας αφήσουμε όλοι τα "ΘΑ" κι ας φροντίσουμε να προχωρήσει η ομάδα σε νέες βάσεις. Το θέλουμε; Το μπορούμε; 

- Πάμε τώρα στην αυτοδιοίκηση. Τι τρέχει με τους υποψηφίους δημάρχους; Ξέρει κανείς ποιοι θα είναι τελικά; Ούτε οι ίδιοι δεν το γνωρίζουν και αυτό είναι η αλήθεια. Στον Δήμο Χαλκιδέων, εκτός από την νυν δήμαρχο κυρία Βάκα, δεν έχουμε άλλη σίγουρη υποψηφιότητα. Έχουν ακουσθεί πολλά ονόματα, αλλά επίσημα τίποτα απολύτως.

- Στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων εκτός από τον νυν δήμαρχο κύριο Ψαθά, επίσημα δεν έχουμε άλλη υποψηφιότητα. Ακούσθηκε κάποια στιγμή το όνομα του κ. Ραπτάκη, αλλά στην συνέχεια προφανώς δεν επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα αυτή, ενώ ανεπίσημα ακούσθηκε και ο κ. Μπουροδήμος, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο αντίπαλος του κ. Ψαθά.

- Τα ίδια σχεδόν έχουμε σε όλους τους δήμους της Εύβοιας, εκτός από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου που θα δούμε μονομαχία Μπουραντά - Θωμά!!!

- Να συγχαρούμε την ομάδα της ΔΡΟΣΙΑΣ, την διοίκηση, τον προπονητή κύριο Γιώργο Λάμπρου, αφού δύο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν σε ΠΑΕ. Συγχαρητήρια και στα παιδιά, τον Αριστοτέλη Τζίδρα ο οποίος επιλέχθηκε για την Κ19 της ΑΕΚ και τον Βασίλη Τσεμπελίκο ο οποίος επιλέχθηκε για την Κ17 του Λεβαδειακού. Κύριοι η ΔΡΟΣΙΆ δεν έχει και το καλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά έχει οργάνωση, έχει διοίκηση, έχει αξιόλογο προπονητή και δίνουν βάση στα νέα παιδιά. Αυτό πρέπει να είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Επιτέλους ας το καταλάβουν ΟΛΟΙ.

-  Αριστοτέλης Τζίδρας.
Γεννηθείς το 2004.
Από τον ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ στους Κ19 της ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ.
Παράλληλα έδωσε Πανελλαδικές και  πέρασε ΤΕΕΦΑ ΑΘΗΝΩΝ.

Βασίλης Τσεμπελίκος.
Γεννηθείς το 2006.
Βασικό στέλεχος και της Μικτής Εύβοιας Νέων.
Από τον ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ στους Κ17 του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ