Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ. Την υγεία μας να έχουμε και όλα τ΄ άλλα εύκολα ή δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε. Όταν όμως έχουμε προβλήματα υγείας, συνήθως  μας παίρνει από κάτω και δεν το ξεπερνάμε εύκολα. Άγχος, στενοχώρια, αγωνία και να ένα κοκτέιλ που σου χαλάει την ζωή, σου καταστρέφει την καθημερινότητα και δεν είναι μόνο το ότι ταλαιπωρείς τον εαυτό σου, αλλά δημιουργείς θέματα και στους δικούς σου ανθρώπους. Αυτό είναι το χειρότερο και πρέπει να βρεις τρόπο, ώστε να μην .....ταλαιπωρείς κανέναν. Υπάρχει τέτοιος τρόπος; Υπάρχει λέει ένας φίλος, αρκεί να βρεις την δύναμη και να τον επιλέξεις.

- Εμείς σήμερα και μάλιστα πρωί πρωί έχουμε ξεκινήσει ήδη για το Προκόπι για ν΄ ανάψουμε ένα κεράκι στον Όσιο Ιωάννη Ρώσο. Αισθανθήκαμε την ανάγκη να προσκυνήσουμε και αυτό θα κάνουμε. 

- Αυτό το 3ήμερο της Παναγιάς, επιτρέψτε μας να μην κάνουμε κανένα απολύτως σχόλιο, ούτε στο "Καλημέρα" και να αφήσουμε τους πάντες στην ησυχία τους, ώστε με ηρεμία να μπορέσουν να ζητήσουν από την Παναγιά το καλύτερο για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και για όλον τον κόσμο.

- Επιτρέψτε μας όμως κάτι. Οι Έλληνες έχουμε την θρησκεία μας, έχουμε την πίστη μας. Ποτέ η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν απαρνήθηκαν την θρησκεία τους. Ποτέ δεν έπαψαν  σε κάθε δυσκολία, να ζητούν την βοήθεια του Χριστού και της Παναγιάς. Θρησκόληπτοι δεν είμαστε, αλλά δεν είμαστε και άθεοι. Την Θρησκεία μας την έχουμε ψηλά, όπως και την Πατρίδα μας και την οικογένειά μας. Ας μην βιαστούν κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν χουντικούς ή δεν ξέρουμε τι άλλο. Μακριά από εμάς αυτά.

- Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, πως εμείς οι Έλληνες, θέλουμε να μας κυβερνήσουν άθεοι. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι δίνουν μάχη, για να μην κάνουμε την προσευχή μας, να μην έχουμε την εικόνα της Παναγιάς σε δημόσιους χώρους, να μην μάθουν τα παιδιά μας θρησκευτικά και πολλά άλλα. Γιατί είναι χουντικός, αυτός που θέλει και τιμά την οικογένεια; Γιατί είναι χουντικός αυτός που είναι Χριστιανός και δεν το κρύβει; Γιατί είναι χουντικός αυτός που θέλει ν΄ ακούει την καμπάνα να χτυπάει και ο θείος λόγος ν΄ ακουσθεί παντού;

- Δεν είναι άραγε χουντικός αυτός που δεν θέλει όλα αυτά, αλλά θέλει να μπορεί ο οποιοσδήποτε άλλος να ανεβαίνει στο τζαμί και να λέει αυτά που θέλει και να κάνει την δικιά του προσευχή;

- Γιατί άραγε θα πρέπει να μην κάνουν προσευχή τα παιδιά μας στα σχολεία, γιατί αυτό ενοχλεί άλλα παιδιά που έχουν έρθει να ζήσουν στην χώρα μας γιατί δεν μπορούσαν άλλο στην δική τους χώρα; 

- Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Άθεοι και πολέμιοι των Χριστιανών υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Ανθέλληνες επίσης θα υπάρχουν μεταξύ των Ελλήνων. Ενάντια στον θεσμό της οικογένειας πάντα θα συναντάμε ανθρώπους, αφου εδώ και κάποια χρόνια, μας βομβαρδίζουν με διάφορες θεωρίες και πολιτικές. Για μας οικογένεια είναι ο Μπαμπάς, η Μαμά, τα Παιδιά, ο Παππούς, η Γιαγιά. Αν κάποιοι θέλουν κάπως αλλιώς την οικογένεια, δικαίωμά τους, αλλά ας μας επιτρέψουν να έχουμε την άποψή μας. Δεν τους θίγουμε, αλλά δεν τους επιτρέπουμε και να μας θίγουν.

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ.