Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Νέο δολοφονικό χτύπημα

Ένοπλη επίθεση
εναντίον αστυνομικών
στην Κυψέλη με δύο τραυματίες
Δύο αστυνομικοί που ερευνούσαν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου στην Κυψέλη, κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αστυνομική δύναμη έσπευσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή έπειτα από τηλεφώνημα-καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου.
Δύο αστυνομικοί της νεοσύσταης Ομάδας «Δ» σταμάτησαν για έλεγχο στην οδό Σκιάθου μία μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, του δίκυκλου επέβαινε ένα άτομο, ενώ ο συνεργός του ήταν κρυμμένος στο σκοτάδι. Ο ένας εξ αυτών αντέδρασε βγάζοντας όπλο και πυροβολώντας στους αστυνομικούς.
Οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση και ο άλλος σε σοβαρή.
Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μαρτυρία αξιωματούχου της Αστυνομίας, επιβεβαιώνει επίσης ότι η κατάσταση του ενός εκ των δύο αστυνομικών είναι κρίσιμη. Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και ο άλλος στον αυχένα.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που επικεντρώθηκε στις περιοχές της Κυψέλης, του Γαλατσίου, των Πατησίων και του κέντρου της Αθήνας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στο πλαίσιο της οποίας ανακλήθηκαν οι άδειες των αστυνομικών του Λεκανοπεδίου.
Αστυνομικές πηγές εκφράζουν οργή και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εν ψυχρώ «εκτέλεση», ωστόσο επισήμως αποφεύγουν ακόμη να αναφερθούν σε τρομοκρατική ή μη επίθεση.
Newsroom ΔΟΛ