Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χαλκίδα, 03.04.2009
«ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΥΒΟΙΩΤΕΣ!»

Στις 25 Ιανουαρίου, με δελτίο τύπου, ο αντιπρόεδρος/πολιτευτής Ευβοίας ΛΑ.Ο.Σ. Σταύρος Καρκαλέτσης είχε στηλιτεύσει την πολιτικ(αντικ)ή πρακτική του να προστατεύονται από αστυνομικούς διάφοροι επώνυμοι (πολυεκατομμυριούχοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές κτλ).
Οι βουλευτές μάλιστα του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, κατέθεσαν τότε ερώτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για να μάθουμε ποιοί επώνυμοι φρουρούνται και από πόσους αστυνομικούς, με χρήματα του απροστάτευτου στο έγκλημα ελληνικού λαού.
Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών κατ’ ουσίαν δεν ήταν απάντηση, αφού ονόματα δεν γνωστοποιήθηκαν «για λόγους ασφαλείας».
Μετά τα παραπάνω, έρχεται σήμερα το «ΠΑΡΟΝ» να δικαιώσει τις καταγγελίες Γεωργιάδη-Πλεύρη-Καρκαλέτση και τη λαική αγανάκτηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέσα στα εκατοντάδες «ηχηρά» ονόματα που «αδυνατούν» να πληρώσουν για την ασφάλειά τους και απασχολούν αστυνομικούς του κράτους, συγκαταλέγονται δημοσιογράφοι όπως ο Γιώργος Λιάγκας, ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Νίκος Κακαουνάκης ( ο τελευταίος με δύο μάλιστα αστυνομικούς να τον φρουρούν σε μόνιμη βάση), καναλάρχες όπως ο Δημ. Κοντομηνάς και Μίνως Κυριακού (ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤΕΝΝΑ με 6 αστυνομικούς!!!), η Δήμητρα Λιάνη (3 αστυνομικοί!), οι Ντέμης Νικολαίδης-Δέσποινα Βανδή και άλλοι πολλοί. Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ο Σταύρος Καρκαλέτσης δήλωσε:
«Κουρασμένος δηλώνει ο πρωθυπουργός, και αγανακτισμένοι δηλώνουν οι Ευβοιώτες, που είναι απροστάτευτοι απέναντι στο πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας. Που να βρεθούν αστυνομικοί για τους απλούς πολίτες του τόπου μας, αφού φρουρούν τη Λιάνη, τη Βανδή και τον Λιάγκα; Πως να αποδεχθούμε πως οικονομικές δυναστείες όπως οι Βαρδινογιάννηδες και ο Κυριακού πρέπει να προστατεύονται από τον φορολογούμενο μεροκαματιάρη πολίτη; Ας ασχοληθεί και λίγο η κυβέρνηση με την αποδέσμευση μέρους των 8.000 αστυνομικών που φρουρούν επωνύμους, όπου αυτό είναι εφικτό. Και να βγουν αυτοί οι αστυνομικοί στους δρόμους, ώστε να τιθασευτεί το έγκλημα, μήπως και νιώσουν λίγοι ασφάλεια οι πολίτες…»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ