Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Χαλκίδα, 03.04.2009
«Kυβερνητική αφερεγγυότητα
προς το Δήμο Κηρέως».

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, καλεί με αναφορά της τον Υπουργό Εσωτερικών, να αποδώσει τα χρήματα που υποσχέθηκε προς το Δήμο Κηρέως για την πληρωμή των εξόδων πυρόσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή, το καλοκαίρι του 2008.
Ο Δήμος Κηρέως, είχε μισθώσει μηχανήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και είχε αναλάβει την καθημερινή σίτιση των δυνάμεων που συνέβαλαν στην αντιμετώπισή της, όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παυλόπουλου και των στελεχών του Υπουργείου του ότι θα αποδοθεί το κόστος των εξόδων αυτών, μέχρι στιγμής δεν έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα, που ανέρχονται στο ποσό των 80.000 ευρώ.
Δεδομένου ότι τα χρήματα, οφείλονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες, μόνιμους κατοίκους της περιοχής, η μη απόδοσή τους από το Υπουργείο, θίγει τη φερεγγυότητα της πολιτείας και λειτουργεί αρνητικά στους προμηθευτές και στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών μηχανημάτων, εν όψει μάλιστα μιας νέας πιθανής έκτακτης ανάγκης.
Ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, προϋποθέτουν υπευθυνότητα από το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση στις υποχρεώσεις τους προς την Τ.Α. όμως, δυστυχώς, και στην περίπτωση του Δήμου Κηρέως, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι επιδεικνύουν αδιαφορία, αθετώντας για μια ακόμα φορά τις υποσχέσεις τους, υπογραμμίζει σε δήλωσή της η κυρία Περλεπέ.