Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών
Προκόπη Παυλόπουλου
μετά τη λήξη της συνεδρίασης
της Διακομματικής Επιτροπής.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η σημερινή Διακομματική Επιτροπή ασχολήθηκε με το αίτημα του Κ.Κ.Ε. για το γεγονός ότι ορισμένοι πλοίαρχοι με δική τους ευθύνη, η οποία θα ερευνηθεί και θα επιβληθούν κυρώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο, δεν ολοκλήρωσαν και δεν κατέθεσαν στην οικεία Αρχή, που είναι το αρμόδιο Πρωτοδικείο, τις ονομαστικές καταστάσεις των πληρωμάτων τα οποία θα μπορούσαν και θα έπρεπε να ψηφίσουν εκτός των εκλογικών κέντρων που είναι εγγεγραμμένοι, γιατί βεβαίως υπηρετούν στα πλοία .
Άλλος τρόπος, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο παρελθόν, δεν υπάρχει από την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, την οποία και θα εκδώσουμε σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Τονίζω ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των ναυτικών ο οποίος θα μπορούσε να στερηθεί του εκλογικού δικαιώματος, αλλά στη σύγχρονη Δημοκρατία δεν έχει σημασία ο αριθμός, αλλά η ποιότητα της Δημοκρατίας.
Με βάση το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη προβαίνουμε σ’ αυτή την ενέργεια. Η καταληκτική ημερομηνία που μπορούν και πρέπει να υποβάλουν οι πλοίαρχοι τις ονομαστικές καταστάσεις είναι το βράδυ της Δευτέρας 25ης Μαΐου.
Η επόμενη ημέρα, Τρίτη, είναι η μέρα των ενστάσεων και τα οικεία Πρωτοδικεία την Τετάρτη το βράδυ θα εκδώσουν τις νέες καταστάσεις, ώστε να μην στερηθεί κανείς το εκλογικό του δικαίωμα.