Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Εγκαίνια από τους Κ. Μαρκόπουλο,
Ιω. Πλακιωτάκη και Ν. Κακλαμάνη
Ανοιξε τις πύλες της η Athens International 2009Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Aμυνας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εγκαινίασαν χθες την έκθεση "Athens International 2009", η οποία σχετίζεται με θέματα άμυνας, ασφάλειας, ενέργειας και πολιτικής αεροπορίας και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 24 Μαΐου.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο νέο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος", όπου και εκτίθενται στατικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στον τροχόδρομο "Ζ", στο δυτικό διάδρομο απογειώσεων-προσγειώσεων.
Στην "Athens International 2009" συμμετέχουν φορείς και εταιρίες από ολόκληρο τον κόσμο. Επίσημα εκπροσωπούνται με ειδικά περίπτερα έξι χώρες , η Βρετανία, η Γαλλία, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Ουγγαρία και η Ρωσία.
Παράλληλα, σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί επιστημονικό συνέδριο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών-Ανδρέας Παπανδρέου και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).
Βίκυ Καραντζαβέλου