Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

«Έχει καταντήσει
πολύ κουραστικό»
Έκκληση Ομπράντοβιτς, Σπανούλη εν όψει ΟΑΚΑ,
ψυχραιμία ζητά ο Γιαννάκης
Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απεύθυνε έκκληση στους οπαδούς του «τριφυλλιού» να μην προβούν σε ανάλογες ενέργειες στο ΟΑΚΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη. Από την μεριά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκη συνέστησε για πολλοστή φορά υπομονή και ψυχραιμία ενόψει του επόμενου δύσκολου αγώνα.
Ο Ομπράντοβιτς τόνισε αρχικά:
«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια
του κόσμου με τραγούδια αλλά έως εκεί. Θέλω στο ΟΑΚΑ να παίξουμε καλό μπάσκετ και να μην πέσει τίποτα στο παρκέ. Αυτή είναι η επιθυμία μου». Σχετικά με το νικηφόρο πέρασμα των «πράσινων» από το ΣΕΦ σημείωσε:
«Κάναμε το 1-0 σε μια σειρά που χρειαζόμαστε τρεις νίκες. Το επίπεδο είναι σε πολύ υψηλό. Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα κρίνει τίτλο και πρέπει να ανταπεξέλθεις για 40'. Ήταν πολύ δύσκολο το ματς και το περιμέναμε, με καλές στιγμές και για τους δύο. Ημασταν ισοδύναμοι σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού.
» Μείναμε ήρεμοι στο τέλος για αυτό νικήσαμε, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την άμυνα μας. Στα επόμενα ματς πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη επίθεση. Όλοι μας ξέρουμε ότι έχουμε ποιότητα και ως μονάδες και ως ομάδα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, να παίξουμε ακόμα καλύτερα».Στην αντίπερα όχθη ο Γιαννάκης υπογράμμισε:
«Το κυριότερο είναι να παίζουμε μπάσκετ. Αυτό είναι δεδομένο. Προσωπικά πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ αρκεί να έχουμε υπομονή. Θα δούμε τη φάση, χάσαμε άλλο ένα τελευταίο σουτ τώρα ανα υπήρχε φάουλ θα το δούμε αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι.
» Η νευρικότητα μας έκανε να είμαστε ανυπόμονοι και κάποιες φορές διστακτικοί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε μπάλα. Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό και πρέπει να μάθεις να κερδίζεις δύσκολα παιχνίδια. Είναι η καλύτερη προπόνηση για να γίνεςι καλύτερος και διεκδικείς μεγάλους στόχους».Ο Βασίλης Σπανούλης τοποθετήθηκε με τη σειρά και αυτός για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην έδρα του Ολυμπιακού:
«Κάνω έκκληση να μην πέσει τίποτα στο ΟΑΚΑ και να είναι σωστοί οι οπαδοί μας. Έχει καταντήσει πολύ κουραστικό όλο αυτό και είναι πολύ άσχημο. Στο Βερολίνο το χαρήκαμε, έτσι μπορεί να παιχτεί καλη ώρα μπάσκετ. Τους παρακαλώ να είναι σωστοί, αυτό δεν είναι μπάσκετ, γίνονται συνέχεια διακοπές. Ελεος!
» Οι φίλαθλοι είναι για να συμπαραστέκονται στην ομάδα, αλλά δεν είναι πρωταγωνιστές. Κάθε ομάδα θέλει τους οπαδούς σε κόσμια πλαίσια'.O άσος των φιλοξενούμενων συμπλήρωσε ακόμα: 'Ηταν ένα ακόμα ντέρμπι. Στο α' μέρος χάσαμε το μυαλό μας και δεν πετύχαμε εύκολα καλάθια. Ήμασταν... κάπου αλλού.
» Παίξαμε έξυπνα στην επίθεση, είχαμε λίγα λάθη και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Παίξαμε καλά σε γενικές γραμμές. Χάνουμε πολύ εύκολα τη διαφορά και πρέπει να μην επαναπαυόμαστε, πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πήραμε ξανά το πλεονέκτημα από τον Ολυμπιακό.
» Είμαστε μια ομάδα φτιαγμένη να κερδίζουμε τίτλους και διψασμένοι για το πρωτάθλημα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, πρέπει να μη χάσουμε αυτό προβάδισμα που αποκτήσαμε. Γι’ αυτό πρέπει να εμφανιστούμε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr