Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Υπ.. Τουριστικής Ανάπτυξης

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
'ATHENS INTERNATIONAL 2009'

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εγκαινίασαν σήμερα την έκθεση «Athens International 2009», η οποία σχετίζεται με θέματα άμυνας, ασφάλειας, ενέργειας και πολιτικής αεροπορίας και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 24 Μαΐου.
Η έκθεση «Athens International 2009» πραγματοποιείται στο νέο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan» του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου και εκτίθενται στατικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στον τροχόδρομο «Ζ», στο δυτικό διάδρομο απογειώσεων-προσγειώσεων.
Στην «Athens International 2009» συμμετέχουν φορείς και εταιρίες από ολόκληρο τον κόσμο. Επίσημα εκπροσωπούνται με ειδικά περίπτερα έξι χώρες , η Βρετανία, η Γαλλία, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Ουγγαρία και η Ρωσία.
Παράλληλα, την Παρασκευή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επιστημονικό συνέδριο σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών-Ανδρέας Παπανδρέου» και το «Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής»(ΕΛΙΑΜΕΠ).