Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία 22-05-09
Επίσκεψη του Γ.Γ. της Περιφέρειας

Στερεάς Ελλάδας στο Νομό Φωκίδας

«Τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις της Περιφέρειας για την άμεση ολοκλήρωση των Σφαγείων Λιδωρικίου και της οδού Γαλαξείδι-Βουνιχώρα…» δήλωσε ο κ. Σκλιάς
Την τήρηση των δεσμεύσεών του απέναντι στη Φωκίδα επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς.

Ο κ. Σκλιάς είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Δήμο Λιδωρικίου όπου συναντήθηκε με τους Δημάρχους που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο Σφαγείων Λιδωρικίου Καλλιέων, Λιδωρικίου, Τολοφόνος και Βαρδουσίων στο χώρο ανέγερσης των σφαγείων. Εκεί, υλοποιώντας τη δέσμευσή του χρηματοδότησε το έργο με ποσό ύψους 310.000 Ευρώ ώστε να αναμένεται πλέον η παράδοσή τους προς λειτουργία στους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Γαλαξειδίου στον οδικό άξονα Γαλαξειδίου-Βουνιχώρας ο οποίος μετά από χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ποσό ύψους 400.000 Ευρώ αναμένεται να είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή περίοδο.
Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών ο κ. Σκλιάς συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ιτέας και πρόεδρο της ΤΕΔΚ Φωκίδας κ. Α. Παπαλάιο με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν το Δήμο Ιτέας. Από το Δήμαρχο ο Γενικός Γραμματέας παρέλαβε μελέτη επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ιτέας προς ένταξη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 1,0 εκατ. Ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσφατης πρόσκλησης ενδιαφέροντος που εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έργα διαχείρισης υδάτων.
Με την ολοκλήρωση των επαφών στο Νομό Φωκίδας ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δήλωσε:
«Επισκέφθηκα σήμερα ένα έργο πνοής για την ορεινή Φωκίδα, τα Σφαγεία Λιδωρικίου, έργο το οποίο αφορά τους πολίτες των τεσσάρων Δήμων του Συνδέσμου Καλλιέων, Λιδωρικίου, Τολοφόνος και Βαρδουσίων. Τα Σφαγεία Λιδωρικίου καλύπτουν τις ανάγκες τουλάχιστον 250 κτηνοτρόφων της περιοχής ενώ δημιουργούνται με τη λειτουργία του 50 νέες θέσεις εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,4 εκατ. Ευρώ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των τεσσάρων Δημάρχων και ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» καλύπτοντας έτσι το απαιτούμενο ποσό ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι 30/09/09. Ακόμη μια πρωτοβουλία ολοκληρώνεται καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες των πολιτών και προωθώντας την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Επίσης, επισκέφθηκα το δρόμο Βουνιχώρα – Γαλαξείδι οδικό άξονα που συνδέει την πόλη του Γαλαξειδίου με την ενδοχώρα της Φωκίδας. Όπως δεσμεύθηκα στην προ διμήνου συνάντηση εργασίας με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλαξειδίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέβαλλε το ποσό των 400.000 Ευρώ από Εθνικούς Πόρους με σκοπό την επιτάχυνση των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργα σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο. Ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας ολοκληρώνεται προς όφελος των πολιτών του Νομού Φωκίδας.
Η συνάντησή μου με το Δήμαρχο Ιτέας μας έδωσε την ευκαιρία να εξετάσουμε από κοινού θέματα που αφορούν το Δήμο Ιτέας ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ένταξη της μελέτης επέκτασης του δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 1,0 εκατ. Ευρώ στο ΕΣΠΑ. Να θυμίσω με την ευκαιρία ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε πρόσφατα πρόσκληση ενδιαφέροντος για έργα διαχείρισης υδάτων ύψους 12,35 εκατ. Ευρώ, ενώ το σύνολο των προσκλήσεων ενδιαφέροντος για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ έχει πλέον ξεπεράσει τα 200,00 εκατ. Ευρώ…»