Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Σκανδαλολογεί, εκλογολογεί, ευτελίζει»

Τακτική υψηλών τόνων από την κυβέρνηση
στην κόντρα με το ΠΑΣΟΚ
εν όψει ευρωεκλογών
Ολομέτωπη επίθεση κατά του Γ.Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Ευ.Αντώναρος, απαντώντας σε όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Πάτρα. Απέκλεισε το ενδεχόμενο ντιμπέιτ μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για ντιμπέιτ μεταξύ των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων των δύο κομμάτων, οι οποίοι είχαν την πρώτη τους κόντρα. Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές, επανέλαβε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, που κλιμακώνουν την κόντρα εν όψει των ευρωεκλογών, φανερώνουν και τη μορφή της πολιτικής αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα. Φαίνεται πως τα στελέχη υιοθετούν υψηλούς τόνους στην κριτική και εστιάζουν απευθείας στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου, ενώ ο πρωθυπουργός σε ηπιότερους τόνους ασκεί μεν κριτική, χωρίς όμως να κάνει προσωπικές αναφορές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτό το κλίμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες και θέματα που απασχολούν μόνο τον ίδιο και την ηγετική του ομάδα.
Πρόσθεσε πως ο κ. Παπανδρέου με τις τοποθετήσεις που κάνει, επιβεβαιώνει ξανά και ξανά ότι λέει όχι σε όλα, γιατί τον φοβίζει η ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης.
«Σκανδαλολογεί συστηματικά ευτελίζοντας την πολιτική ζωή του τόπου και τη Δικαιοσύνη, εκλογολογεί διαρκώς γιατί το μόνο που τον νοιάζει -όπως παραδέχονται στελέχη του- είναι πώς θα καταλάβει την εξουσία, την οποία προφανώς τη βλέπει ως λάφυρο» συνέχισε και συμπλήρωσε πως «αυτές οι προσωπικές του αγωνίες αφήνουν παγερά αδιάφορους τους Έλληνες πολίτες».
Σε μια προσπάθεια να επαναφέρει στην ατζέντα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας ο κ. Αντώναρος είπε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ.
«Μόνο έτσι θα πάει η Ελλάδα μπροστά και όχι με τα θαύματα που φαίνεται ότι άρχισε να ευαγγελίζεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ντιμπείτ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως θα ήταν σαν να υποτιμούσαμε τη συμμετοχή των άλλων πολιτικών δυνάμεων στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
«Θα έρθει η ώρα, όταν θα κριθεί ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο θα γίνει και αυτή η συζήτηση» πρόσθεσε, ενώ είπε πως είναι προς συζήτηση αν θα γίνει ντιμπέιτ με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων των δύο κομμάτων.
Για τη συμμετοχή μη κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως του κόμματος του κ. Μάνου και των Οικολόγων Πρασίνων, επανέλαβε πως δεν βλέπει το λόγο να μην ισχύσει ό,τι ίσχυσε στις προηγούμενες ευρωεκλογές.


Αντιπαράθεση με το «καλημέρα»
Εν τω μεταξύ, την πρώτη τους αντιπαράθεση
είχαν το πρωί της Δευτέρας οι δύο επικεφαλής ευρωψηφοδελτίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Mega, απάντησε στην Μ.Γιαννάκου, η οποία είχε δηλώσει προ ημερών ότι εάν πάει στην Ευρωβουλή θα μείνει, λέγοντας ότι έχει αμφιβολίες για αυτούς που κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις.
«Εγώ θα πάω και θα δουλέψω εκεί, για την επόμενη ημέρα στη χώρα» τόνισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε πως δεν σκοπεύει να πάει στις Βρυξέλλες γενικώς και αορίστως, αλλά με στόχο να δώσει τη μάχη για την ελληνική οικονομία.
«Εμείς δεν βλέπουμε την Ευρωβουλή ως κάτι ξένο, ως κάτι μακρινό από την Ελλάδα, αλλά ως εργαλείο» για την προώθηση πολιτικών προς όφελος της χώρας, σημείωσε.
Επιπλέον, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «δημοψήφισμα», στο οποίο θα αναδειχθεί η θέση ότι «η χώρα θέλει αλλαγή πορείας και ότι η Ευρώπη αυτή δεν μας κάνει».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου
δήλωσε, ακόμη, ότι θα παραμείνει στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο, εκτός και αν ο πρόεδρος του κόμματος εν τω μεταξύ κρίνει διαφορετικά.
«Πηγαίνω στο ευρωκοινοβούλιο για να προσφέρω» δήλωσε η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μ.Γιαννάκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμες για όλα τα κόμματα τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, αλλά «αφελές» το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη περίοδο ανατροπών.
Η Μ.Γιαννάκου επισήμανε ότι το ευρωκοινοβούλιο αποτελεί κατ' έξοχή πολιτικό όργανο, στο οποίο θα πρέπει να εξεταστούν πλήθος πολιτικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η διαφθορά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ