Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

"Μαζί πηγαίνουμε
την Ελλάδα μπροστά"


«Η οικονομία είναι σήμερα η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση» τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής από το Πεδίο του Άρεως, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα «μαζί πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά» προς τους πολίτες.
Ο πρωθυπουργός, έθεσε επίσης το δίλημμα των εκλογών «υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα» και εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του «ανευθυνότητα, λαϊκισμό, αλαζονεία, ισοπέδωση, ατολμία απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης» σε μια μεγάλη, όπως χαρακτηρίστηκε, προεκλογική συγκέντρωση.
Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Καραμανλής είπε: «στο διάστημα που ακολουθεί κρίνεται η πορεία της χώρας μας, κάποιοι παίζουν με τους θεσμούς, παίζουν με την οικονομία, παίζουν με την πορεία του τόπου. Η πολιτική είχε και έχει δύο δρόμους μπροστά της ο πρώτος, ο δρόμος της υπευθυνότητας, οδηγεί στο συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον. Σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, που δίνουν πραγματικές λύσεις. Σημαίνει σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα. Ο δεύτερος, ο δρόμος της ανευθυνότητας, καταλήγει στις μικροκομματικές ιδιοτέλειες. Βάζει το κόμμα πάνω από όλα. Προσφέρει ευχάριστες, αλλά απραγματοποίητες υποσχέσεις. Γι’ αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Καταλήγει σε αδιέξοδο. Ταυτίζεται με το λαϊκισμό, την ατολμία, την απουσία σχεδίου διαχείρισης της κρίσης».
Ο κ. Καραμανλής έκανε ειδική και εκτεταμένη αναφορά στην υπόθεση της Siemens, καταλόγισε την αποκλειστική ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ και δήλωσε την εμπιστοσύνη του στην Δικαιοσύνη.
Η αλήθεια είναι μία και μόνη, ανέφερε ο κ. Καραμανλής: «Η πρωτοφανής υπόθεση «Siemens» είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ. Και μόνο του ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν προτρέχουμε. Περιμένουμε την έρευνα της Δικαιοσύνης. Είναι, όμως, αδιανόητο να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σαν τιμητής σ’ ένα σκάνδαλο που έγινε στη διάρκεια των κυβερνήσεών του. Οι κραυγές του δεν θα τρομάξουν κανέναν. Και, βέβαια, δεν θα τρομάξουν το «νοικοκύρη»: Που είναι η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες εκείνοι που υπέγραψαν τις προγραμματικές συμφωνίες. Εκείνοι δηλαδή που υπέγραψαν απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων. Κανένας δεν ξεχνά τις πρακτικές τους. Δεν ερεύνησαν ποτέ κανένα σκάνδαλο. Δεν δέχτηκαν τη σύσταση καμιάς Εξεταστικής Επιτροπής. Ψήφιζαν νόμους επίσπευσης της παραγραφής. Δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα διαφάνειας. Δεν μπορούν να παραπληροφορούν! Προπάντων, δεν μπορούν να παραπληροφορούν σε θέματα που, όπως λέει ο λαός, «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του λέγοντας ότι «ο στόχος μας υπήρξε ένας και μοναδικός: Να παρουσιάσουμε υπεύθυνα το έργο και τις θέσεις μας. Να παρουσιάσουμε, πάνω από όλα, το σχέδιό μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς, όμως. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατέφυγε σε μια από τις πιο μαύρες προπαγανδιστικές εκστρατείες στην ιστορία της: Με απαξιωτικούς όρους, χαρακτηρίζοντας τους αντιπάλους της «βάρβαρους». Με ακραία κινδυνολογία, λέγοντας ότι ως χώρα, βουλιάζουμε. Με ψεύδη, στην αρνητική διαφήμισή της. Με προκλητική παραπληροφόρηση».
Ο κ. Καραμανλής έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου την πενταετία που πέρασε υπογραμμίζοντας: «Στα πέντε χρόνια που πέρασαν, δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Τολμήσαμε δύσκολες αποφάσεις. Πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα:
Ενισχύσαμε το Κοινωνικό Κράτος: Πανωτόκια - ΛΑΦΚΑ - ΕΚΑΣ - αγροτικές συντάξεις - επίδομα ανεργίας. Ό,τι είπαμε, το κάναμε.
Μειώσαμε σημαντικά τα δημόσια ελλείμματα.
Περιορίσαμε δραστικά την ανεργία.
Ενισχύσαμε την ασφάλεια στις νέες γενιές, μεταρρυθμίζοντας το Ασφαλιστικό Σύστημα. Ολοκληρώσαμε την Εγνατία Οδό, δίνοντας νέα στρατηγική σπουδαιότητα στη Β. Ελλάδα. Ξεκινήσαμε την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, αλλάζοντας τον οδικό χάρτη της χώρας. Τολμήσαμε διεθνείς συμφωνίες -για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου-που εντάσσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
Εφαρμόσαμε νέα ενεργειακή πολιτική, που άνοιξε έμπρακτα το δρόμο για την «πράσινη ανάπτυξη».
Δώσαμε οριστική λύση στο θέμα της Ολυμπιακής, πετυχαίνοντας όφελος ενός εκ. ευρώ την ημέρα. Δρομολογήσαμε λύση στο πρόβλημα του ΟΣΕ, που αφήνει ημερήσια ζημιά 2 εκ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για την έξαρση της εγκληματικότητας και έκανε ειδική τιμητική αναφορά στον αστυνομικό Σπύρο Θεοδώρου που το μεσημέρι της Παρασκευής έχασε τη μάχη για τη ζωή. «Του είμαστε ευγνώμονες για τη θυσία του και την προσφορά του. Εκείνοι που κάνουν εύκολη κριτική στην Αστυνομία, εκείνοι που λαϊκίζουν απροκάλυπτα, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι η Αστυνομία που κάνει με αυτοθυσία το καθήκον της.
Υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και είναι δίπλα στον πολίτη» είπε ο πρωθυπουργός. Στο ίδιο θέμα ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι «Η σύγκρουσή μας με τη βία είναι εντεινόμενη. Πήραμε και θα πάρουμε κάθε αναγκαίο μέτρο. Οι Αρχές εντείνουν τον αγώνα τους. Οι νόμοι απέναντι στους «κουκουλοφόρους» θα γίνουν πιο αυστηροί. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του πολίτη για προστασία της ζωής και της περιουσίας του.
Το δικαίωμα να πηγαίνει στη δουλειά του με ανοιχτούς δρόμους. Το δικαίωμα να βρίσκει ανοιχτό το σχολειό, ανοιχτό το Πανεπιστήμιό του. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή στα όποια κίνητρα της βίας. Καμία ανοχή στις πράξεις βίας».
Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε προσωπικό τόνο στους οπαδούς του λέγοντας «Πίστεψα και πιστεύω, σε μια Ελλάδα σύμμαχο με όλους τους πολίτες της. Γι’ αυτήν την Ελλάδα είμαστε μαζί. Είμαστε ένα. Στηρίξτε τη με την ψήφο σας. Δύναμή μου είστε εσείς. Ξέρω τις δυσκολίες. Μαζί θα τις αντιμετωπίσουμε. Ξέρω τα προβλήματα στο δρόμο για το μέλλον.
Μαζί θα τον κερδίσουμε.
Μαζί πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά.
Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.
Με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.
Όλοι και όλες μαζί.
Για την Ελλάδα.
Για όλους τους Έλληνες».