Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΥΠΕΣ

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών
Προκόπη Παυλόπουλου
σχετικά με την πορεία της εκλογικής διαδικασίας
Ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία της εκλογικής διαδικασίας δήλωσε τα εξής: «Όπως είναι γνωστό σήμερα διεξάγεται η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, δηλαδή σήμερα μετέχουν στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και ψηφίζουν για τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.
Πάνω από 36.000, όπως έχω τονίσει, εκλογείς ψηφίζουν σε 97 εκλογικά τμήματα του εξωτερικού. Η ψηφοφορία άρχισε στις 07:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 21:00 μ.μ.
Διεξάγεται απολύτως ομαλά σε όλα τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού. Θέλω να τονίσω ότι ο μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων, που ψηφίζουν στο εξωτερικό, είναι στη Γερμανία, πάνω από 25.000, έπεται η Κύπρος περίπου 6.000 και το Βέλγιο περίπου 2.500.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία στη Χώρα μας, η εξέλιξή της είναι απολύτως ομαλή. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι προσέρχονται ομαλά και παραλαμβάνουν τους σάκους με το εκλογικό υλικό.
Μέχρι τις 14:00 μ.μ. πάνω από το 85%, δηλαδή πάνω από 17.434 δικαστικοί αντιπρόσωποι, έχουν παραλάβει το εκλογικό υυλικό. Ο συνολικός αριθμός των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και των δικαστικών αντιπροσώπων είναι 20.434. Το ίδιο καλά εξελίσσεται και η ενημέρωση των πολιτών, ιδίως μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών. Μέσω της ιστοσελίδας www.ypes.gr έχουν απαντηθεί περίπου 3 εκατ. ερωτήματα.
Και θέλω να τονίσω εδώ, για ακόμη μια φορά, αυτό που πολλές φορές έχω πει:
Η συμμετοχή στις εκλογές δείχνει τη δύναμη της Δημοκρατίας μας.
Η συμμετοχή δείχνει ότι στην Ευρώπη, που τη θέλουμε ισχυρή, μπορεί και πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα.