Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

εξελίξεις στον ΟΣΦΠ
Ο Μέλμπεργκ θέλει Γιούβε,
δυσκολεύει του Ντάρμπισιρ
Ξεκάθαρος για τις προθέσεις του και την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Καμπιονάτο και την Γιουβέντους παρουσιάστηκε ο εκ των βασικών μεταγραφικών στόχων του Ολυμπιακού - και του Παναθηναϊκού τις τελευταίες ημέρες -, Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός με δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας του, υποστήριξε ότι σκοπεύει να παραμείνει στο Τορίνο και πως δεν γνωρίζει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.
Την ίδια ώρα, οι «αλμυρές» οικονομικές απαιτήσεις της Μπλάκμπερν για την παραχώρηση του Ντάρμπισιρ, ενδέχεται να στερήσει την δυνατότητα στον άγγλο διεθνή να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με την «Daily Mail».
Ο Μέλμπεργκ ξεκαθάρισε στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους πως παρά την επικείμενη επιστροφή του Καναβάρο στη «Γηραιά Κυρία», στόχος του είναι να διατηρήσει τη θέση του στο ρόστερ της Γιούβε και να διεκδικήσει θέση στην 11αδα.
«Δεν γνωρίζω τίποτα για τις ομάδες που ενδιαφέρονται. Αυτό που με επιθυμώ είναι να μιλήσω με τους ανθρώπους της Γιουβέντους και τον προπονητή προκειμένου να ενημερωθώ για το πλάνο, κάτι που θα γίνει πριν την προετοιμασία», είπε ο Σουηδός και πρόσθεσε: «Η πρόθεσή μου είναι να μην αλλάξω ομάδα.
Είναι απίστευτα δελεαστικό να αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο, να μετέχεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Θέλω να πάρω μέρος σε όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται.
»Υπάρχει έντονος
ανταγωνισμός και είναι πραγματικά δύσκολο όταν έχεις δίπλα σου τους Κιελίνι, Καναβάρο και Λεγκροτάλιε να αγωνίζεσαι σε 35 αγώνες όπως συνέβη φέτος. Πρέπει να δουλέψω σκληρά.
»Δεν ξέρω εάν έχει διαφορετικά πλάνα η Γιουβέντους για μένα, αλλά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ένδειξη».Οσον αφορά τον Ολυμπιακό πάντως και στην περίπτωση που θέλει να κάνει την υπέρβαση και να εντάξει στον δυναμικό του έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας όπως ο Μέλμπεργκ, θα πρέπει, αφού ικανοποιήσει οικονομικά την Γιουβέντους -οι δύο ομάδες φέρεται να τα έχουν βρει στα 3 εκ ευρώ-, θα πρέπει να δελεάσει και τον ίδιο, οι ετήσιες αποδοχές του οποίου κυμαίνονται στα 2 εκ. ευρώ.
Κίνδυνος για άδοξο... Ματ
Ακόμα και στους ίδιους τους Αγγλους προκαλείται η απορία σχετικά με τα χρήματα που αξιώνει η Μπλάκμπερν για τον Ματ Ντάρμπισιρ.
Η «Daily Mail» μάλιστα, δημοσίευσε άρθρο την Παρασκευή με τίτλο: «Η μετακίνηση του Ντάρμπισιρ στον Ολυμπιακού κινδυνεύει να ναυαγήσει εξαιτίας των 5 εκ. που ζητάει η Μπλάκμπερν».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο 23χρονος επιθετικός, από την στιγμή που δεν τον υπολογίζει ο Αλαρντάις, θέλει να συνεχίσει την καριέρα στον Ολυμπιακό αλλά αν οι απαιτήσεις των «Ρόδων» δεν μειωθούν, τότε η μετακίνηση δεν θα πραγματοποιηθεί.
Για τον 4μηνο δανεισμό του στους πειραιώτες, τα Ρόδα έλαβαν μόλις 20.000 αγγλικές λίρες, γεγονός που σύμφωνα με τους Αγγλους έρχεται σε αντίθεση με το ποσό των 5 εκ. που ζητάνε για την παραχώρησή του.
Στον Ολυμπιακό πάντως πιστεύουν ότι η πίεση του «Ντάρμπι» στον αγγλικό σύλλογο ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα και παρά την πρώτη αρνητική απάντηση, δεν παρατούν την υπόθεση. Είναι δεδομένη άλλωστε η επιθυμία τους να ξαναφέρουν τον 23χρονο φορ στο Λιμάνι.