Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Βασίλης Γουρνής



Το απόγευμα της Κυριακής είχαμε ραντεβού με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Αγίου Νικολάου, του Δήμου Ληλαντίων, τον κ. Βασίλη Γουρνή. Νέος σε ηλικία, νέος και στην πολιτική. Από μικρός είχε ένα όνειρο. Ήθελε να γίνει πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου. Τον πρόλαβε όμως ο Καποδίστριας και ο Αγιος Νικόλαος δεν είναι Κοινότητα, αλλά Δημοτικό Διαμέρισμα. Συζητήσαμε για περίπου 2 ώρες. Έμαθα αρκετά για τον Άγιο Νικόλαο.

-Έμαθα πως ο Άγιος Νικόλαος είναι το μεγαλύτερο Δημοτικό Διαμέρισμα όχι μόνο στο νομό αλλά σ’ όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας!!!
-Έμαθα πως ο Άγιος Νικόλαος «είναι δύο περιοχές». Η μία το ΜΠΟΥΡΤΖΙ (παραλία) από τον Κεντρικό δρόμο και κάτω και η άλλη οι ΜΕΪΝΤΑΝΗΔΕΣ (Κάμπος).
-Μέχρι το 1999 ο Άγιος Νικόλαος ήταν Κοινότητα και από το 1999 ανήκει στο Δήμο Ληλαντίων.
-Ο σημερινός Δήμαρχος κ. Καρυστινός Χρήστος αλλά και ο πρώην ο κ. Λυμπέρης Σταμάτης είναι από τον Άγιο Νικόλαο.
-Ο Άγιος Νικόλαος έχει ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση. Αυτή την στιγμή πρέπει να έχει περίπου 5.000 κατοίκους, ενώ στην απογραφή του 2001 είχε 2650 κατοίκους.
-Ήταν πρότυπο κοινότητας, αφού ως Κοινότητα είχε υποδομές. Σχολεία, δρόμους, ύδρευση, ηλεκτρονική οργάνωση. Σήμερα έχει πολλά προβλήματα.
-Τεράστιο το πρόβλημα με τον κεντρικό δρόμο, στον οποίο έχουν χάσει την ζωή τους, αρκετοί άνθρωποι. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες, αλλά σύμφωνα με τον κ. Γουρνή, η Δημοτική Αρχή, δεν θέλει να δώσει λύση.
-Πρόβλημα με τα σχολεία. Το Δημοτικό λειτουργεί σε ακατάλληλο κτίριο. Υπάρχουν αποφάσεις του ΟΣΚ για νέο Σχολικό Συγκρότημα, αλλά και πάλι η Δημοτική Αρχή δεν προχωρεί τις διαδικασίες.
-Πρόβλημα το ότι δεν λειτουργεί το Κοινοτικό Κατάστημα, αφού ο Δήμαρχος το έκλεισε, όπως έκλεισε και τα γραφεία όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Χάθηκε η αμεσότητα που υπήρχε μας λέει ο κ. Γουρνής. Τώρα πρέπει για ένα χαρτί να πηγαίνουν όλοι στο Βασιλικό.
-Πρόβλημα η παντελής έλλειψη αποχέτευσης ουβρίων. Με την βροχή, οι δρόμοι γίνονται ποτάμια. -Μεγάλο πρόβλημα το ότι δεν υπάρχει καμμία απολύτως συνεργασία του Δήμου, της Δημοτικής Αρχής, με το Τοπικό Συμβούλιο. Δεν ξέρω γατί, αλλά δεν υπάρχει καμμία απολύτως συνεργασία, μας είπε ο πρόεδρος κ. Γουρνής.
-Πρόβλημα έχουμε και με την Νομαρχία. Δεν υπάρχουμε γι’ αυτούς. Απούσα η Νομαρχία από τον Άγιο Νικόλαο. Για κομματικούς λόγους, μας έχουν κλείσει την πόρτα. Αυτό πιστεύω, μας είπε ο κ. Γουρνής κι αν αμφιβάλλουν, ας μας πούνε κάτι που έχουν κάνει για τον Άγιο Νικόλαο.
-Υπάρχει πρόβλημα, αφού δεν έχουμε γιατρό του ΙΚΑ και σημειώστε πως στο Δήμο Ληλαντίων υπάρχει μόνο ένας γιατρός, για να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.



Η συζήτηση με τον κ. Γουρνή δεν τελείωσε εδώ.


Υπάρχει και συνέχεια.