Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Βασίλης Γουρνής

Είπαμε πολλά με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, τον κ. Βασίλη Γουρνή. Μεταξύ άλλων μας είπε πως ο κύκλος του νυν Δημάρχου κ. Χρήστου Καρυστινού έκλεισε. Ότι είχε να σώσει από την θέση του Δημάρχου, το έδωσε. Τι θα μπορούσε να κάνει παραπάνω; Ότι ήταν να κάνει αν ήθελε και μπορούσε, θα το είχε κάνει. Χρέωσε τον Δήμο χωρίς να κάνει ένα μεγάλο έργο. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στο Δήμο.
-Ο πρώην Δήμαρχος κ. Λυμπέρης, μέσα σε λιγότερο από 4 χρόνια, κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τον νέο Δήμο που είχε προκύψει από τον Καποδίστρια. Ξεκίνησε τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, έφτιαξε το Λύκειο Βασιλικού και μάλιστα χωρίς να χρεώσει ούτε με ένα ευρώ το Δήμο. Κι όμως αυτά δεν του τα έχουν αναγνωρίσει.
-Εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο, κάνουμε μόνοι μας και με ομόφωνες αποφάσεις ότι μπορούμε. -Καταθέσαμε προτάσεις, καταθέσαμε συγκεκριμμένο τεχνικό πρόγραμμα, αλλά μας γυρίζουν την πλάτη. Αγαπάμε το χωριό μας κι αυτό το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Τους ενημερώνουμε για όλα και πάντα θα τους ενημερώνουμε.
-Έχουμε μια άψογη συνεργασία με την ομάδα, τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τα σχολεία μας.
-Έχουμε εξασφαλίσει χρήματα και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.
-Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά η Δημοτική Αρχή, δεν υπολογίζει καθόλου τα Τοπικά Συμβούλια. Ουσιαστικά τα έχουν καταργήσει. Ακόμη και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν εκτελούνται!!!! Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες όχι μόνο στο Δήμαρχο, αλλά και στους Δημοτικούς Συμβούλους.
-Κλείνοντας την συζήτησή μας ο κ. Γουρνής μας είπε: «Τώρα που θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο, η Δημοτική Αρχή, θα προσπαθήσει να δείξει πως κάτι κάνει. Θα ασφαλτοστρώσει κάποιους δρόμους, θα προχωρήσει σε διάφορες εκδηλώσεις, θα ξαναθυμηθεί τις εκδηλώσεις της Αποκριάς και δεν ξέρω τι άλλο, για να πείσει και να ξεγελάσει τους Δημότες. Επαναλαμβάνω πως ο κύκλος του κ. Καρυστινού και αυτής της Δημοτικής Αρχής, έχει κλείσει. Δεν έχουν εγκαταλείψει μόνο τον Άγιο Νικόλαο. Τα ίδια αντιμετωπίζουν όλα τα δημοτικά Διαμερίσματα, αλλά και η έδρα του Δήμου. Τι έχουν κάνει στο Βασιλικό Ποια προβλήματα λύθηκαν»;
-Τελειώνοντας ζητήσαμε μια εξήγηση για την απουσία του ίδιου και συναδέλφων του από τις εκδηλώσεις του Δήμου.
Η απάντηση ήταν σύντομη: «Λάθος μας. Πικραθήκαμε όμως. Μας καλούν επιλεκτικά. Όπου κι όταν θέλουν. Όταν πηγαίναμε μας αγνοούσαν επιδεικτικά. Κουραστήκαμε απ’ αυτή την αντιμετώπιση. Είναι όμως λάθος το ότι απουσιάζουμε. Θα έπρεπε να ήμαστε εκεί και να περάσουμε μηνύματα στον κόσμο».
Κύριε Γουρνή, κύριε πρόεδρε, εμείς να ευχηθούμε αυτό το όνειρο που είχατε από μικρός, για να γίνεται πρόεδρος στον Άγιο Νικόλαο, να συνεχιστεί με μια παραλλαγή. Αντί για πρόεδρος, Δημοτικός Σύμβουλος και αργότερα, γιατί όχι και Δήμαρχος.
Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέσατε.