Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ανέβασε τους τόνους
Βολές Ιερώνυμου για θρησκευτικά, σύμβολα και εκκλησιαστική περιουσία
Προκλητική χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος τη στάση κάποιων, οι οποίοι «αγωνίζονται για την εξαφάνιση της πίστης από τη ζωή μας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί σύγχυση στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία. Επίσης, ζήτησε διάλογο εφ' όλης της ύλης με την......
Πολιτεία για το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Μιλώντας στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία κάνοντας λόγο για ασάφεια, σύγχυση και προβληματικές μεθοδεύσεις που επικρατούν στη χώρα.
Επίσης, αναφέρθηκε και στο θέμα των ιερών συμβόλων, λέγοντας ότι είναι προκλητική η στάση κάποιων που, όπως τόνισε, αγωνίζονται για την εξαφάνιση από τη ζωή μας της πίστης, των ιερών συμβόλων και του ήθους με το οποίο, όπως είπε, πορεύθηκε το γένος μας.
Ο κ. Ιερώνυμος είπε ακόμη ότι οι θεολόγοι υφίστανται αδικίες, αφού δεν αντιμετωπίζονται επαγγελματικά ισότιμα με τους άλλους πτυχιούχους σε διοικητικές θέσεις.
Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ζήτησε διάλογο εφ' όλης της ύλης με την Πολιτεία προσθέτοντας ότι θα πρέπει αυτός ο διάλογος να διεξαχθεί με τιμιότητα, διαφάνεια και ειλικρίνεια.
* «Αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιμείνει στην αρχική απόφασή του να αποκαθηλωθούν τα θρησκευτικά σύμβολα απ’ όλα τα δημόσια καταστήματα, νομίζω πως η χώρα μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφασή του. Αλλά η προσαρμογή αυτή, θα γίνει μονάχα μετά από συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη.